Broučci přehled
Broučky, jediné umělecké literární dílo Jana Karafiáta (1846–1929), potkaly nejednoduché osudy. Roku 1876 anonymně (vlastním nákladem autora) vyšel skromný, neilustrovaný svazek – tehdy s názvem Broučci pro malé i velké děti – a zapadl vcelku bez povšimnutí. Až teprve po sedmnácti letech knížku objevil a zpopularizoval novinář Gustav Jaroš, který ji označil jako „snad nejkrásnější květ naší české literatury dětské“ a jejího autora nazval „českým Andersenem“. Dotisk v r. 2009 - ISBN 978-80-00-01373-2... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Broučci" vyvolává silné vzpomínky na dětství. Mnozí čtenáři oceňují její poetické vyprávění a hluboké myšlenky. Někteří však kritizují časté zmínky o smrti a náboženství, které mohou být pro děti těžko stravitelné. Audiokniha s interpretací Naďi Konvalinkové získala pozitivní ohlasy, ale ne všichni by ji doporučili dětem. Celkově se názory na tuto klasiku liší, ale většina čtenářů ji považuje za cennou součást dětské literatury. Více v komentářích.
Komu by se kniha Broučci mohla líbit?
- Rodiče hledající knihy pro předčítání dětem
- Milovníci nostalgických příběhů
- Čtenáři, kteří ocení hluboké myšlenky v literatuře
- Fanoušci audioknih a kvalitní interpretace
- Osoby zajímající se o dětskou literaturu s morálními hodnotami
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Broučci. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 242 komentářůSouvisející novinky - Broučci (1)
Krvavý román, Obraz Doriana Graye a dalších 75 eknih zdarma ke stažení
09.01.2025
Zfilmováno
Broučci (1967)
Kniha Broučci v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 1 939x |
| ve Čtenářské výzvě | 349x |
| v Doporučených | 71x |
| v Mé knihovně | 710x |
| v Chystám se číst | 70x |
| v Chci si koupit | 31x |
| v dalších seznamech | 35x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
pohádky, báchorky náboženství pro děti zfilmováno příroda česká literatura hmyz Večerníček broučci klasická literatura světlušky roční cyklus koloběh života poslušnostJan Karafiát také napsal(a)
| 2004 | Broučci |
| 1991 | Broučkova pozůstalost |
| 2017 | Broučci: Broučkovy pohádky |
| 2008 | Broučci - knížka s divadélkem |
| 1906 | Broučci a Broučkova pozůstalost |

87 %
75 %
Broučci
Rozhodně návrat do dětství, podle mě i hezká česká tvorba ke které vznikla i filmová adaptace, která byla také moc povedená. Broučci pro mě vyjadřjí trochu melancholii, protože jsou tak křehcí, ale zároveň životaplní.