Deník Bridget Jonesové přehled
Bridget Jonesová série
V roce 1995 se na stránkách britského Independentu objevil deník svobodné třicátnice Bridget Jonesové, které dělají starosti hlavně vlastní váha, příjem kalorií, kariérní postup a „citové vydírání“ ze strany mužského pohlaví. Nikdo tehdy netušil, kam to tento literární text dotáhne. Neuplynuly ani tři roky a z Deníku Bridget Jonesové se stala přímo kultovní kniha. Deník, jehož pisatelka bývá nazývána „Adrianem Molem v ženské podobě“, vedl po několik měsíců žebříček nejprodávanějších titulů na britském knižním trhu a v roce 1997 získal prestižní cenu British Books Award za nejlepší knihu roku. Deník Bridget Jonesové nečekaným způsobem změnil život svobodných žen kolem třicítky, kterých jen v Británii žije více než milion, a k jeho obdivovatelům se dnes hrdě hlásí i někteří poslanci Dolní sněmovny, jejichž literární vkus se v posledních letech radikálně změnil.... celý text
Originální název: Bridget Jones's Diary, 1996
Co říkají o knize uživatelé?
Bridget Jonesová je postava, která si získává srdce mnoha čtenářů. Její bláznivé eskapády a neúspěchy v lásce jsou zábavné a realistické. Kniha nabízí suchý britský humor a příběh, který je snadno přístupný. Mnozí čtenáři považují filmové zpracování za vtipnější a romantičtější než samotnou knihu. Přesto se Bridget stala ikonou, která oslovuje ženy i muže, a její příběh je stále aktuální a inspirující. Je to oddechové čtení, které dokáže rozesmát a potěšit. Více v komentářích.
Komu by se kniha Deník Bridget Jonesové mohla líbit?
- Čtenáři hledající humor a oddech
- Ženy, které se ztotožňují s Bridget
- Milovníci britské literatury
- Fanoušci romantických komedií
- Čtenáři, kteří ocení realistické postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník Bridget Jonesové. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 266 komentářůSouvisející novinky - Deník Bridget Jonesové (0)
Ocenění knihy (1)
1998 -
British Book Awards
(Book of the Year)
Zfilmováno
Deník Bridget Jonesové (2001)
Kniha Deník Bridget Jonesové v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 18x |
| v Přečtených | 2 520x |
| ve Čtenářské výzvě | 366x |
| v Doporučených | 66x |
| v Mé knihovně | 635x |
| v Chystám se číst | 258x |
| v Chci si koupit | 59x |
| v dalších seznamech | 17x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
humor pro ženy zfilmováno partnerské vztahy rodinné vztahy nadváha romány britská literatura světová literaturaHelen Fielding také napsal(a)
| 1998 | Deník Bridget Jonesové |
| 2014 | Bridget Jonesová: Láskou šílená |
| 2004 | Bridget Jonesová – S rozumem v koncích |
| 2016 | Dítě Bridget Jonesové |
| 2003 | Celebrity pro Afriku |

91 %
74 %
Deník Bridget Jonesové
Deník sleduje život třicátnice Bridget, která se snaží vyrovnat s každodenními výzvami – od práce, přes vztahy až po vlastní nejistoty. Bridgetiny upřímné a často komické zápisky zachycují její pokusy o zdravý životní styl, hledání lásky a smyslu života. Kniha mě opravdu pobavila a mnohokrát jsem se nahlas smála jejímu břitkému a ironickému humoru. Bridgetin sarkasmus a lidské slabosti jsou vykresleny velmi autenticky, což dělá z deníku zábavné i dojemné čtení zároveň. Skvělé oddechové dílo plné lehkosti a vtipu.