Bratr Mlčenlivého vlka přehled

Klára Jarunková

Obálka knihy Bratr Mlčenlivého vlka

Poutavé vyprávění devítiletého Jurky o životě na horské chatě v Nízkých Tatrách, kde je jeho otec správcem. Přísný tatínek, laskavá maminka, starší bratr Vuk, malá sestřička Gábina a dva bernardýni tvoří zajímavé zázemí dětských her a dobrodružství, ale i povinností a začínajících citových vztahů. Krásná horská příroda, která dává veškerému dění romantický rámec, však dovede být i krutá a nečekaně mění úsměvný příběh v drama. Na televizních obrazovkách se tento úspěšný román slovenské autorky objevil pod názvem "My z konce světa" Pro čtenáře od 9 let. 13-815-78... celý text

Literatura slovenská Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 1978 , Albatros (CZ)
Originální název: Brat mlčanlivého Vlka, 1967

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratr Mlčenlivého vlka. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

RMarkéta
07.01.2026

Velké štěstí moje bylo, že jsem nejdříve viděla seriál a ten jsme měla moc ráda.
A jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že se kniha odehrává ve slovenských horách. Neměla jsem nejmenší tušení, že paní autorka je Slovenka. No, musela jsem si zvyknout na slovenské reálie. Trochu se mi tam ty české hory, konkrétně Krkonoše, pletly. Život na horách není jednoduchý. Má své nebyvalé kouzlo a může být fascinující, ale přináší s sebou i smutné události. I to k životu patří. Přesto jde o moc hezký příběh.

všech 13 komentářů

Související novinky - Bratr Mlčenlivého vlka (0)

Ocenění knihy (1)

1970 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Jugendbuch (Kniha pro mládež))

Kniha Bratr Mlčenlivého vlka v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně49x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi