Boží bojovníci přehled
Husitská trilogie série
Pokračování knihy NARRENTURM! Nastal rok Páně 1427. Byla sešikována kruciáta, která měla husitské apostaty ztrestat ohněm a mečem. Hnula se začátkem července, týden po svátku Petra a Pavla, překročila hranice a vtrhla do Čech, značíc svou cestu mrtvolami a požáry. A co na to boží bojovníci? Ti pokračují ve svém poslání. Také po jejich spanilých jízdách zůstávají mrtvoly a spáleniště. Reynevan, medik vzděláním i povoláním, se účastní tažení a krvavých bitev. Byl mnohokrát zajat, ale až dosud vyvázl z každého maléru se zdravou kůží. Nicméně po něm i nadále pase inkvizice, zlověstný Pomurnik i obyčejní raubritteři, které nikdo nepřesvědčí, že mladík neměl nic společného s uloupením značné sumy peněz. A v neposlední řadě si na něj brousí zuby Jan z Biberštejna, který Reynevana obviňuje ze zprznění své dcery. Již si vymyslel zasloužený trest, při němž prý násilníka naláduje prachem a odpálí...... celý text
Originální název: Boży bojownicy, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boží bojovníci. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 84 komentářůSouvisející novinky - Boží bojovníci (1)
Knižní novinky (5. týden)
26.01.2020
„Nic není rozumné. Alespoň tady, ve tvém světě.“
„Patřičně dlouho omílanému nesmyslu nakonec uvěří všichni.“
Ocenění knihy (2)
2005 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Neanglo-americký překlad: Stanislav Komárek za překlad Andrzej Sapkowski – Boží bojovníci (Leonardo))
2005 -
Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu
(Fantasy)
Kniha Boží bojovníci v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 18x |
| v Přečtených | 1 088x |
| ve Čtenářské výzvě | 42x |
| v Doporučených | 84x |
| v Mé knihovně | 416x |
| v Chystám se číst | 161x |
| v Chci si koupit | 73x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Andrzej Sapkowski také napsal(a)
| 1999 | Poslední přání |
| 2019 | Zaklínač – komplet 8 knih |
| 2005 | Narrenturm |
| 2000 | Meč osudu |
| 2015 | Bouřková sezóna |

87 %
78 %

Nepřestává mě udivovat šíře slovní zásoby autora, kolik různých slov našel pro nejroztodivnější stvoření a bytosti, zbraně, části vojenských zbrojí, přísady do různých mastí a lektvarů, kolika různými slovy dokázal popsat tehdejší oblečení apod., k tomu latina, (stará) čeština, slezština, němčina, anglosasština, franština… A chci opět vyzdvihnout překlad.
Smekám!
Katolická církev musela být zreformována, vždyť bažili jen po moci a majetku; přišli husité - a bažili nakonec jen po moci a majetku. Historie se prostě opakuje. A odnesou to jako vždy a opět ti dole, chudí, nuzní, obyčejní. Jako vždycky.
Knihu vřele doporučuji!
Když nic jiného, tak si člověk trochu osvěží dějepis :-)