O knize Born to Run / Zrozeni k běhu: Zapomenutý národ a tajemství nejlepších a nejšťastnějších běžců světa
Autor knihy se jako miliony jiných amatérských běžců nejméně jednou ročně vážně zranil. Po cyklech bolestí, injekcí a střídání nejmodernějších běžeckých bot chtěl na doporučení lékařů s běháním skoncovat. Místo toho se však vydal do rozpálených kaňonů v Mexiku, kde žijí Tarahumarové – nejtajemnější, nejzdravější a nejšťastnější běžci na planetě. Běhání v extrémních podmínkách jen v sandálech je pro ně stejně přirozené a snadné jako dýchání. Čtivý příběh o běžcích na stokilometrové trati autor doplňuje o nejnovější vědecké poznatky a současně nám přibližuje portréty osobností, které se vydávají na trasy ultramaratonů, aby odhalili tajemství šťastného života. Zrozeni k běhu změní život každému čtenáři! Dotisky r. 2011, 2012 a 2013... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Born to Run" přináší fascinující pohled na běhání a jeho přirozenost. Autor se zaměřuje na kmen Tarahumarů, kteří běhají s lehkostí a radostí. Čtenáři jsou vyzváni, aby se zamysleli nad tím, jak moderní technologie ovlivňují naše přirozené pohybové schopnosti. Mnozí čtenáři nacházejí inspiraci a motivaci k běhání, ať už jako rekreační běžci nebo ti, kteří chtějí překonat své limity. Kniha je plná informací, které mohou změnit náš pohled na běh a jeho význam v našich životech. Je to příběh o svobodě, radosti a přirozenosti pohybu, který oslovuje široké spektrum čtenářů. Více v komentářích.
Komu by se kniha Born to Run / Zrozeni k běhu: Zapomenutý národ a tajemství nejlepších a nejšťastnějších běžců světa mohla líbit?
- Milovníci běhání a sportu
- Čtenáři hledající inspiraci a motivaci
- Ti, kdo se zajímají o zdravý životní styl
- Fanoušci příběhů o dobrodružství a kultuře
- Osoby toužící po osobním rozvoji a překonávání překážek
Kniha Born to Run / Zrozeni k běhu: Zapomenutý národ a tajemství nejlepších a nejšťastnějších běžců světa v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 30x |
| v Přečtených | 1 204x |
| ve Čtenářské výzvě | 76x |
| v Doporučených | 104x |
| v Mé knihovně | 301x |
| v Chystám se číst | 333x |
| v Chci si koupit | 64x |
| v dalších seznamech | 9x |
Související novinka - Born to Run / Zrozeni k běhu: Zapomenutý národ a tajemství nejlepších a nejšťastnějších běžců světa
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Christopher McDougall také napsal(a)
| 2011 | Born to Run / Zrozeni k běhu: Zapomenutý národ a tajemství nejlepších a nejšťastnějších běžců světa |
| 2015 | Takoví normální hrdinové |
| 2024 | Born to Run: Zrozeni k běhu 2 |