Blízcí přehled

Veronika González

Fotografka Bára se přestěhuje za svým partnerem Igorem na venkov, kde místo klidu narazí na tvrdou realitu. Nepřijetí ze strany jeho přátel a rodiny, v čele s neústupnou a manipulativní matkou Jarkou, ji vrhá do nejistoty. Postrádá starý život, zápasí s tvůrčí krizí a čelí nátlaku ohledně mateřství, na které není připravená. Křehké přátelství s Igorovou vyčerpanou a nejistou švagrovou Petrou jí postupně odhalí palčivé pravdy, které navždy změní její pohled na to, kým je – a kým si myslela, že by chtěla být.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Blízcí" je silným a emotivním příběhem o rodinných vztazích. Zobrazuje toxicitu a bolest, které mohou být skryty pod povrchem. Autorka mistrně vykresluje postavy, které procházejí složitými situacemi. Čtenáři se setkávají s tématy jako domácí násilí a psychické trauma, což činí příběh velmi realistickým a intenzivním. Kniha vyvolává silné emoce a nutí k zamyšlení nad mezilidskými vztahy a tím, jak snadno se mohou zvrhnout. Závěr příběhu zanechává čtenáře s rozporuplnými pocity, což jen podtrhuje jeho hloubku a důležitost. Více v komentářích.

Komu by se kniha Blízcí mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají silné emocionální příběhy
  • Milovníci psychologických a rodinných dramat
  • Ti, kdo se zajímají o témata domácího násilí
  • Čtenáři, kteří ocení realistické a autentické vyprávění

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blízcí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

wanella
včera

Jedním slovem uf. Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout. Moc dobře se knížka čte a téma ve mně bude ještě chvíli rezonovat.

všech 239 komentářů

Související novinky - Blízcí (6)

10 nejčtenějších knih (listopad)

15.11.2025

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)

01.09.2025

10 nejčtenějších knih (srpen)

15.08.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Však s dětmi život nekončí. Jenom se změní k nepoznání.

Hele, já jsem úplně normální buzna. Ke štěstí by mi stačilo, kdybych měl práva jako každej jinej člověk, co tady přispívá do systému. Nemusí o mně točit romkomy pro heteráky.

všech 6 citátů najdete u autora

Kniha Blízcí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 311x
v Mé knihovně211x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi