Blízcí přehled
Veronika González
Rodina. Nejužší pouto, nejhlubší jizvy. Příběh o hledání vlastní identity, o síle předsudků a odvaze postavit se nepřízni osudu tam, kde se zdá, že nic nemůže být změněno. Přestěhovat se na vesnici za partnerem Igorem se fotografce Báře zdálo jako docela dobrý nápad. Netušila ovšem, jak moc ji ovlivní odlehlost i způsob místního života. Bára si nerozumí s místními, chybí jí přátelé i starý život a doléhá na ni tvůrčí krize. Pravidelně se dostává do konfliktů s Igorovou rodinou, především s jeho matkou Jarkou, která se ji snaží dotlačit k mateřství, na něž se Bára necítí připravená. V prostředí, kde je jí všechno cizí a kde ji svírá nepochopení, ztrácí postupně nejen Igora, ale i samu sebe. Ve snaze o únik se nečekaně sblíží s Igorovou švagrovou Petrou, upachtěnou matkou dvou dětí, kterou by obyčejně pohrdala. Odhaluje však, že obrázek rodinné idyly zakrývá spoustu bolesti a manipulace.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blízcí. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
První kapitola týkající se Báry mi moc nesedla, ale pak přišla na řadu Petra a od té chvíle jsem se již nemohla odtrhnout.
Domácí násilí je určitě velké téma a z některých situací v knize mi bylo opravdu špatně. Určitě bych každému, kdo si něčím podobných prochází přála happy end. Z konce v knize jsem byla ale trochu rozčarovaná. To jsem si pro sebe musela i trochu protočit oči, ale co bych byla za člověka, kdybych chtěla někomu šlapat po štěstí..
Určitě jsem ráda, že jsem poznala autorku a v budoucnosti od ní třeba ještě něco přečtu.

(SPOILER) Hrozny pribeh moc hezky napsany, opravdu ctive, presne jak pisi ostatni. Jedine male minus bych dala za to, ze na me to bylo moc queer. Ze na zacatku, ok, ale ze i na konci, to mi prislo moc. Mohlo to byt jedno nebo druhe, takhle to na me bylo lehce a hlavne zbytecne prekombinovane..
10 nejčtenějších knih (březen)
15.03.2025
Bezcitně, Krev křišťálového květu a další knižní novinky (9. týden)
22.02.2025
Kniha Blízcí v seznamech
v Mé knihovně | 86x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Měla jsem možnost si knihu přečíst ještě, než oficiálně vyjde. (Oficiálně vychází 27.2.2025). Zaujala mě anotací a obálkou, tak jsem se do ní pustila a neudělala jsem chybu.
I když jsem už o Veronice slyšela, toto byla má první kniha, která se ke mně dostala a teď po dočtení vím, že určitě nebyla poslední. Příběh Báry a Petry se mi vryl pod kůži. Zdá se, že se jedná o rodinný román, ale je v něm o hodně víc. Při každém otočení stránky jsem přemýšlela o svém životě a o tom, jak má někdo štěstí na lidi kolem sebe a někdo takovou smůlu. Co vede lidi, aby se chovaly tak odporně jako matka Igora. Co se člověku muselo v životě stát, že je ochotný a schopný ubližovat všem ve svém okolí.
Čekala jsem hluboký vhled do mezilidských vztahů, ale to co jsem dostala bylo něco ufff… Dostalo mě to hodně…autorka to se slovy umí bravurně a garantuji velmi rychlé přečtení, páč tohle Vás nenechá knihu odložit.