Bledá trojka přehled

Bledá trojka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542528/bmid_bleda-trojka.jpg 4 25 25

Alex, Stacia, Kammie, tři dívky, které jsou proti své vůli drženy v domě sloužícím k obchodování s bílým masem, plánují útěk. Nabízí však život mimo dům svobodu, jakou si představovaly? Nebo už je pozdě a jizvy jsou příliš hluboké? Příběh o dospívání a pomstě zkoumající přátelství a zoufalství, které podstoupí, aby zůstaly jednotné. Pohromadě je drží rány, které je spojují.... celý text

Literatura světová Horory Novely
Vydáno: , Golden Dog

The Pale White, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bledá trojka. Přihlašte se a napište ho.

kniznistranky
02.01.2025 4 z 5

Život si pro nás občas umí připravit nepěkná překvapení. Stacia se jednoho dne probudí v neznámém pokoji s dalšími dvěma dívkami - Alex a Kammie. Otázky, které ve Stacii nastalá situace vyvolá jsou ji zodpovězeny a oči se ji zalijí slzami. Bledá trojka se poprvé potkává ovšem radostné shledání to v žádném případě není.

Autor Chad Lutzke přichází z příběhem o lidském věznění, obchodu s bílým masem a sexuálním zneužívání mladých dívek. Silný námět, který by nikoho nenechal chladným. My jsme ovšem v hororovém příběhu, takže se situace velmi rychle vyvíjí a mění. Bledá trojka plánuje útěk. Cloumá jimi nejen chuť po svobodě, ale i touha pomstít své mladé duše, které byly poskvrněny tolika příšernými zážitky. U některých možná už není cesty zpět. Vždyť dá se po prožití takových hrůz jen tak navázat na starý život a vrátit se do normálu?

Sedmnácté Zrnko temnoty pracuje zase trošku s jiným námětem, než všechna předešlá. Vnímavý čtenář si zvládne domyslet, že pod názvem Bledá trojka by se mohla ukrývat nějaká ta upířina. Autor se o tyto tvory lehce otře, ale nečekejte žádného Drákulu ani Edwarda Cullena. Upíry, tak jak je všichni známe, tu nenajdete. Naopak autor s tímto prvkem pracuje poměrně nápaditě a nevšedně.

Novelka má necelých sto stran a svižnosti čtení pomáhají i střídající se kapitoly ze současnosti a minulosti, které jsou psány kurzívou. Kapitoly jsou krátké a děj je jednoduchý, přesto by pro některé čtenáře mohlo být zakončení příběhu na horor trošku moc sluníčkové.

Sečteno a podtrženo - svižné, silné a temné čtení, které ukazuje, že to pravé zlo číhá v lidských řadách, ne těch nadpřirozených.

Leena87
31.12.2024 4 z 5

Nebyl to špatný příběh, začetla jsem se a během 2h knížku přečetla, ale.. Myslím, že se s tématem dalo naložit lépe. Brala bych více flashbacků, více vysvětlení minulosti Alex, víc šťourání v tom co se v domě dělo,.. Je pravda, že v povídce není tolik prostoru pro podrobnosti,ale bylo tam pár hluchých míst. Povídku dělá hlavně děsivé to, že se tohle klidně mohlo někde stát a v trochu jiné podobě se určitě někde děje.. A happy end? Pro klid duše čtenáře skvělý, ale u zrnka bych brala jiný konec.. I tak ale bylo tohle zrnko super!

Terva
16.11.2024 2 z 5

„Nikdo nechce
znásilňovat holky
za jasného dne,
kdy světlo ozařuje
jejich hříchy.“

Když opomenu spousty nelogických jednání a situací, tak v jádru to má dobrý námět. Jenže je tam spoustu balastu, kterej strhává celý příběh někam na dno. Nepromyšlené a uspěchané, dalo by se říci. Příkladem je svázaný chlap připoutaný k židli s roubíkem v puse. Jak on se pak pěkně rozkecá a prozradí spoustu informací – ale furt má ucpanou pusu roubíkem s koulí a náhubkem alá BDSM. Tak že mu to nežeru, i když díky tomu se děj posouvá. A další, co mě doslova rozesmálo, když Alex zpívá Kammi jednu píseň, tak tvrdí, že vlastně neví, o čem ta píseň je. Jenže, text je úplně jasný, tak proč to jako neví? A co mě nejvíc dostalo byl konec. Tak strašnej a příšernej konec jsem v tak hororovém příběhu rozhodně nečekal. Bylo to směšné.

Citát: Potřebujem kref? Když jo, chci kluka. (f je tam opravdu)

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

Nikdo nechce znásilňovat holky za jasného dne, kdy světlo ozařuje jejich hříchy.

Potřebujem kref? Když jo, chci kluka.

Kniha Bledá trojka v seznamech

v Mé knihovně38x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

2024  82%Bledá trojka