Právo nálezce přehled

Právo nálezce
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407591/bmid_pravo-nalezce-4L6-407591.jpg 4 1427 1427

Bill Hodges série

Být oblíbeným spisovatelem může být smrtelně nebezpečné… Jakou moc má vyprávění příběhů a jak může literatura zasáhnout do života? John Rothstein je věhlasný spisovatel, ale už léta nic nepublikoval. A jeho věrný čtenář Morris Bellamy zuří! Spisovatele nakonec zabije a ukradne mu rukopisy nevydaných textů. Kořist si ukryje, ale pak se ocitne ve vězení kvůli jinému zločinu. Po několika desítkách let najde schovaný lup malý chlapec, ale Morris Bellamy se pokladu za žádnou cenu nechce vzdát… V hlavních rolích mistrně napsaného románu se objeví nesourodá trojice pátračů z Kingova románu Pan Mercedes.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Finders Keepers, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Právo nálezce. Přihlašte se a napište ho.

Princezna22
04.05.2025 4 z 5

Druhý díl trilogie a za mě povedené pokračování. Sice to není klasický hororový King, ale napětí tam nechybí. Líbilo se mi, jak se příběh točí kolem posedlosti knihou a jak pomalu přechází z reality do temnoty. Postavy jsem už znala z Pan Mercedes, takže jsem si to mohla víc užít. Skvělé tempo, pár mrazivých momentů – čtyři hvězdy a jdu rovnou na závěr trilogie.

risha03
29.03.2025 4 z 5

Abych byl zcela fér vůči jiným knihám mistra Kinga, jednu hvězdu musím obrat. Pře čtení této knihy jsem to měl jak na horské dráze. Zprvu nadšen, jak je to čtivé. Potom mírně otráven - “prolog se natahoval a natahoval a vůbec tam nebyl Hodges, Jerom a Holly. Pak zase nadšen, když jsem si uvědomil, že to tak není úplně pokračování Pana Mercedese, ale že Hodges a ostatní zde hrají velice vedlejší postavy. Tím jsem si onen “čtivý prolog oblíbil a dále četl jedním dechem. A pak začaly trochu otravné kraviny sedmnáctiletého kluka, který naschvál mlčí před Hodgesem, hloupé náhody ala mobil má vždy u sebe ale zrovna dnes si ho nechala v pokoji apod. Tohle jsou trochu berličky, a to nemám moc rád. No a nakonec byť minimalistická zápletka, dostavil se napínavý konec. A já si zase užil a jedním dechem přečetl Kinga. Říkám díky sai King.

Merlin_CZ
09.03.2025 5 z 5

výborná serie :) tohle opravdu bavilo

Nedovol, aby ti tvá dobrá povaha zamlžila kritický zrak. Kritický zrak by měl být vždy chladný a jasný.

Přání v jedné ruce, plivanec v druhé /Právo nálezce/

Kniha Právo nálezce v seznamech

v Přečtených1 941x
v Mé knihovně698x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)