Bílé ptáče přehled
Když se svět rozdělil, oni se našli Sara Blumová nikdy nechtěla vyprávět o své minulosti. Když ale jejího vnuka Juliana vyloučí ze školy za šikanu spolužáka, rozhodne se prolomit letité mlčení a ukázat, že jednou z nejdůležitějších vlastností v životě je laskavost – a to i ve chvíli, kdy stojíte tváří v tvář bezprostřednímu ohrožení. Autorka světového bestselleru Wonder R.J. Palacio přichází se strhujícím a emotivním příběhem o osudovém přátelství židovské dívky a jejího spolužáka na pozadí nacisty okupované Francie.... celý text
Originální název: White Bird, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílé ptáče. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 4 komentářůSouvisející novinky - Bílé ptáče (1)
Na dosah hvězd, Dvojí tvář a další knižní novinky (8. týden)
16.02.2025
Kniha Bílé ptáče v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 13x |
| ve Čtenářské výzvě | 4x |
| v Doporučených | 1x |
| v Mé knihovně | 21x |
| v Chystám se číst | 28x |
| v Chci si koupit | 10x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Židé druhá světová válka (1939–1945) přátelství, kamarádství naděje rodina nenávist pronásledování škola nacisté deportace ŽidůRaquel Jaramillo také napsal(a)
| 2013 | (Ne)obyčejný kluk |
| 2025 | Bílé ptáče |
| 2024 | Pony |

93 %
70 %

Další z knih, kterou mi doporučil vnuk. Přestože je určena hlavně dospívajícím dětem, četla jsem ji jedním dechem.
Babička Sára vypráví svému vnukovi, vyloučenému ze školy za šikanu, co prožívala jako dítě za 2. světové války během holocaustu. Kromě napětí, zda se Sáře podaří skrývat před nacisty i jejich přisluhovači, není jasné, zda se ještě někdy setká se svými židovskými rodiči.
Svým vyprávěním babička změní vnukův náhled na svět. A hlavní poselství knihy je v tom, že proti zlu máme bojovat. Ne doufat, že se samo změní nebo vymizí. A to ať už jde o jakékoliv zlo. V případě této knihy jde o pohrdání lidmi s jinou vírou nebo handicapem.
Jediné, co mi v knize trošku vadilo, je zapojení bílého ptáčete do příběhu. To byl pro mne nadpřirozený, rušivý moment v jinak realisticky popsaném příběhu. Naštěstí to nebylo často.