Dita Saxová přehled

Arnošt Lustig

Román o tragickém osudu židovské dívky, která přežila koncentrační tábor, ale nedokázala se vyrovnat se svým postavením v poválečném světě. Autor líčí návrat citlivé mladé dívky z koncentračního tábora, kde zahynula její rodina a kde byla svědkem neuvěřitelného utrpení. Chce si vynahradit ztracená léta, dohonit studium, navázat přátelství a uvěřit, že život má i své krásné stránky. Nedokáže se však po přestálých zkušenostech vžít do normálního života a uvěřit ve vlastní budoucnost.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dita Saxová. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Modi666
10.09.2025

Životní témata Arnošta Lustiga. Zažil a přežil příšerné roky pronásledování Židů za Protektorátu. Zažil hrůzy koncentračního tábora.
Mnohé fragmenty z té doby a z doby po konci války dokázal zpracovat do několika výborných knih.
Tohle je jedna z nich. Nikdo z nás, běžných smrtelníků, nemůže pochopit, čím si Dita Saxová prošla. Nemůže pochopit, jak pro ni musí být strašně těžké žít.
Ostatně, obdobně těžké to měl každý Žid, který přišel o své v koncentračních táborech o své blízké. Každý se s tím vyrovnával dle svého naturelu.
Arnošt Lustig patří určitě mezi nejlepší české spisovatele.

všech 36 komentářů

Související novinky - Dita Saxová (0)

Kdo čeká trpělivě a odevzdaně, nedočká se ničeho.

Je tu spousta lidí, kteří se mnou nemají nic společného, a ještě víc těch, s kterými nechci mít nic společného já.

všech 4 citátů najdete u autora

Zfilmováno

Dita Saxová (1967)

Kniha Dita Saxová v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně130x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: