Dita Saxová přehled
Román o tragickém osudu židovské dívky, která přežila koncentrační tábor, ale nedokázala se vyrovnat se svým postavením v poválečném světě. Autor líčí návrat citlivé mladé dívky z koncentračního tábora, kde zahynula její rodina a kde byla svědkem neuvěřitelného utrpení. Chce si vynahradit ztracená léta, dohonit studium, navázat přátelství a uvěřit, že život má i své krásné stránky. Nedokáže se však po přestálých zkušenostech vžít do normálního života a uvěřit ve vlastní budoucnost.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dita Saxová. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 36 komentářůSouvisející novinky - Dita Saxová (0)
„Kdo čeká trpělivě a odevzdaně, nedočká se ničeho.“
„Je tu spousta lidí, kteří se mnou nemají nic společného, a ještě víc těch, s kterými nechci mít nic společného já.“
všech 4 citátů najdete u autoraZfilmováno
Dita Saxová (1967)
Kniha Dita Saxová v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 472x |
| ve Čtenářské výzvě | 49x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 130x |
| v Chystám se číst | 154x |
| v Chci si koupit | 20x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
koncentrační tábory druhá světová válka (1939–1945) zfilmováno poválečná doba romány přeživší holokaustuArnošt Lustig také napsal(a)
| 2002 | Démanty noci |
| 2001 | Colette z Antverp |
| 2007 | Dita Saxová |
| 1968 | Hořká vůně mandlí |
| 2003 | Krásné zelené oči |

84 %
71 %

Životní témata Arnošta Lustiga. Zažil a přežil příšerné roky pronásledování Židů za Protektorátu. Zažil hrůzy koncentračního tábora.
Mnohé fragmenty z té doby a z doby po konci války dokázal zpracovat do několika výborných knih.
Tohle je jedna z nich. Nikdo z nás, běžných smrtelníků, nemůže pochopit, čím si Dita Saxová prošla. Nemůže pochopit, jak pro ni musí být strašně těžké žít.
Ostatně, obdobně těžké to měl každý Žid, který přišel o své v koncentračních táborech o své blízké. Každý se s tím vyrovnával dle svého naturelu.
Arnošt Lustig patří určitě mezi nejlepší české spisovatele.