O knize Bezmocná

Do království Ilya patří jen výjimeční lidé… Elita už po desetiletí disponuje zvláštními schopnostmi, jež jí daroval Mor. Ačkoliv ne všichni měli to štěstí, že nemoc přežili a zároveň dostali do vínku moc. A právě ti jsou doslova Obyčejní. Když je král vykáže z království, nedostatek schopností se náhle stává hrdelním zločinem. Jedním z vyděděnců je i Paedyn Grayová. Skrývá se v chudinské čtvrti, kde je život mimořádně krutý, a vydává se za Elitu, aby splynula s ostatními a vyhnula se problémům. Jenže pak zachrání mladého cizince, aniž tuší, že to je jeden z ilyjských princů, Kai Azer. Za „odměnu“ je vybrána do Očistných zkoušek, brutální soutěže, která má demonstrovat sílu Elity. Pokud ji však nezabijí protivníci, postará se o ni Kai, k němuž začíná něco cítit. Jestli totiž zjistí, že Paedyn je ve skutečnosti Obyčejná, bude to znamenat její konec.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha 'Bezmocná' je napínavým fantasy příběhem, který se odehrává v drsném světě rozděleném mezi Elity a obyčejné. Hlavní postava Paedyn, která se snaží přežít, se dostává do nebezpečné soutěže, kde se její život obrátí naruby. Její interakce s princem Kaie přináší do příběhu romantiku a humor. Čtenáři oceňují dynamiku mezi postavami a napínavé zvraty, i když se objevují i názory na podobnost s jinými populárními tituly. Kniha je čtivá a vyvolává silné emoce, což z ní činí atraktivní volbu pro fanoušky fantasy žánru. Více v komentářích.

Komu by se kniha Bezmocná mohla líbit?

• Milovníci fantasy a romantiky
  • Čtenáři hledající napínavé příběhy
  • Fanoušci knih s silnými ženskými hrdinkami
  • Ti, kteří si užívají dynamické vztahy mezi postavami

Kniha Bezmocná v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 650x
v Mé knihovně722x

Připomeň mi, abych tě takhle rozesmál znovu, až nebudeš umírat a já budu mít všechen čas na světě k tomu, abych si to zapamatoval.

Lidé jsou silní, pokud hájí určitou silnou ideu. Zeslábnou však a stávají se bezmocnými, když se jim tato idea ztrácí.

všech 9 citátů najdete u autora

Ocenění knihy (1)

2024 - HumbookAwards (Nejoblíbenější romantická linka)

Související novinka - Bezmocná

Láska tak velká, až zabíjí...

27.03.2026

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi