Belzebubové přehled
JP Ahonen
Ďábelský komiksový fenomén se jako bouře žene planetou a rozsévá kolem sebe děs i vtip. Vypráví o rodince se zálibou v temné hudbě a okultních vědách. Táta Sløth, mamka Lucyfera, dospívající Lilith a benjamínek Leviatan se vyžívají v té nejroztomilejší morbidnosti, servírují humor černý jak šálek satanissima a ve své nekontrolované zábavě se nezaleknou ani velmistra Lovecrafta. Kolik kovových hrotů se vejde na jednoho člověka? Dá se na ultrazvuku poznat, jestli se vám narodí Antikrist? A na jakých hranicích budete podezřelí, když nepovezete narkotika? Sami se přesvědčíte, proč se o tomhle komiksu mluví jako o setkání Calvina a Hobbese s Voláním Cthulhu.... celý text
Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: 2020 , PasekaOriginální název:
Belzebubs, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Belzebubové. Přihlašte se a napište ho.

Velice povedený komiks plný černého humoru. Příběh je ze života rodinky, kde manžel má amatérskou metalovou kapelu a své děti společně vychovávají trochu více satanistickým směrem.
Větší část knihy je tvořená vcelku samostatnými stripy, které jsou plné běžných situací, které všichni známe, akorát z trochu jiného pohledu :- D Následně stripy začínají směřovat k ucelenému příběhu. U téměř každé stránky jsem se nahlas smála – smysl života (nebudu citovat, uveden níže několikrát :-D), Lilith snažící se o získaní kluka, dovolená v Inferně, správné odstíny černé, partnerský život, sexorcismus, babča s mrtvým dědou, kterých ani smrt nerozdělí – všechno bylo úžasně vtipné a detailně promyšlené.
Rodinka má black-metalový styl, avšak je to psané s velkou dávkou roztomilosti a nadsázky.

Metal forever!
Kniha sebraných stripů z Belzebubáckého univerza mě bavila tak napůl.
Jednostránkové a tudíž úderné pecky jsou skvělé, vtipné a ikonistická Ahonenova kresba jim dodává to správné miasma roztomilosti plné satanistické příchutě a zvuků sekery z těžkého kovu dopadajícího na lebky nevěřících.
Jakmile se ale dostane ke slovu rádoby příběh, který se rozloží na více stran, vše výše uvedené se vytrácí a zůstává jen nic neříkající tichá nuda bez zápachu.
Nakladatelství Paseka má 25% slevy
21.04.2020
Knižní novinky (12. týden)
16.03.2020
Kniha Belzebubové v seznamech
v Mé knihovně | 66x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Projekt Belzebubs vzniklý v předvečer covidového období je naprostá radost pro všechny fanoušky metalové muziky. Ahonenovi ilustrace představující kapelu zpěváka Sløtha v sobě zahrnuje všemožné narážky a humor týkající se kapelního života black metalové kapely. Kdo má o věci povědomost, ten se bude za břicho popadat. Přesto se nejedná o náhodný derivát vtípků, nýbrž o propracovaný příběh. Navíc je Sløth otcem od rodiny a jeho žena Lilith snadno se stane "crush" kdejakého čtenáře. Příjemný humor, který ve své době vyvrcholil skvělým hudebním albem a byl následován druhým komiksovým pokračováním.
Ať už nalistujete jakoukoli stránku, je téměř bez pochyby, že se pobavíte.