Barvy loučení přehled

Bernhard Schlink

Loučení má mnoho tváří. Loučíme se s mrtvými – s rodiči, sourozenci, s milovanou ženou. Loučíme se s přáteli, známými, kolegy. Pomůže, je-li člověk přítomen umírání? Víme, že se s blízkým člověkem máme rozloučit. Ale tohle vědomí ještě samo o sobě není rozloučením. Rozloučení zařídí jen čas. Barvy loučení tvoří devět povídek, jejichž tématem jsou závažné události nebo momenty ve vztazích, které mají původ v minulosti, ale vyjdou na povrch až po letech. Teprve tehdy nastává rozloučení buď přímo s dotyčným člověkem, nebo s vlastní mylnou představou o něm… Někdy nás loučení hluboce zasáhne. A někdy nás osvobodí. Nový povídkový soubor Bernharda Schlinka je mistrovským dílem: klade zásadní otázky a neváhá na ně odpovídat.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: 2021 , Odeon
Originální název: Abschiedsfarben, 2020

Co říkají o knize uživatelé?

Povídky Bernharda Schlinka jsou mistrovským ztvárněním lidských emocí a vztahů. Každý příběh nese hluboké poselství o loučení a sebereflexi. Čtenáři oceňují autorovu schopnost vyvolat zamyšlení bez zbytečného patosu. Atmosféra je melancholická, ale zároveň nadějná. Povídky se snadno čtou a zanechávají v čtenářích silné dojmy. Mnozí se k nim rádi vracejí pro jejich hloubku a krásu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Barvy loučení mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají emocionální hloubku
  • Milovníci povídek s psychologickým nádechem
  • Ti, kdo se zajímají o lidské vztahy a loučení
  • Čtenáři, kteří ocení literární styl a jazyk

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barvy loučení. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

jiri77
27.07.2025

Bernharda Schlinka čtu velmi rád, ale tahle povídková kniha, mě moc neoslovila. Nejvíce mě zaujaly povídky ,,Sourozenecká hudba '' a nejlepší z celé knihy ,,Milovaná dcera ''.

všech 41 komentářů

Související novinky - Barvy loučení (2)

Nový soubor povídek od autora slavného Předčítače

14.04.2021

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021

S rozloučením pohřeb nepomůže - k tomu se nehodí. Pomůže, je-li člověk přítomen umírání.

Nevím, proč jsem měl strach, ačkoliv jsem ho mít nemusel.

všech 24 citátů najdete u autora

Kniha Barvy loučení v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně115x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Bernhard Schlink také napsal(a)

Bernhard Schlink
německá, 1944