Atlas poetické zoologie přehled

Emmanuelle Pouydebat

Kniha vzdává hold mimořádným tvorům s nečekanými a někdy i nevysvětlitelnými schopnostmi. Vítejte v živočišné říši divů, kde ještěrky chodí po vodě, hmyz se vydává za květiny, žáby dovedou vstát z mrtvých a žraloci mohou zplodit potomka úplně sami, aniž by se pářili! Tento atlas vzdává hold třiceti šesti mimořádným tvorům s nečekanými a někdy i nevysvětlitelnými schopnostmi. Čekají na vás ohromující setkání, která oslavují bohatství a tajuplnost zvířecího světa – onoho dosud z velké části neprozkoumaného vesmíru, kde je toho stále tolik co objevovat, předávat a chránit.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlas poetické zoologie. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

VeDny
03.04.2023

Kniha je přesně tím formátem, který mě tolik fascinuje. Je to atlas zvířat velmi zajímavě tematizovaný, krásně ilustrovaný a stylizovaný, knížka je moc pěkně fyzicky zpracována. Texty byly poměrně krátké a nenáročné (takže i pro mladší čtenáře), doslova napěchované zajímavostmi a podané až úsměvně nadšeně.
Jediné, co mi trochu vadilo, byla sazba textu podle neflexibilní šablony - velmi často se vynechávala jedna celá stránka, protože byl text o něco kratší než ostatní a velký bílý prostor bil do očí. Ale to je problémem celé série těchto atlasů, kdy se volná místa nechávají být, přitom by se tam tak pěkně dala vložit doprovodná ilustrace.

všech 5 komentářů

Související novinky - Atlas poetické zoologie (0)

Kniha Atlas poetické zoologie v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně11x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi