Atlas mraků přehled
Nevšední kniha anglického autora, který ve svém rozsáhlém románu stírá hranice mezi styly, žánry i časovými rovinami. Autor neváhá a prostřednictvím hlavních hrdinů se zamýšlí nad nebezpečím lidské touhy po moci i nad jejími ničivými důsledky. Hlavní hrdiny spojuje touha po spravedlnosti, po lepším a ideálnějším životě, po obyčejném lidském štěstí. První část knihy tvoří deník nedobrovolného cestovatele z konce devatenáctého století. Následuje vyprávění hudebního skladatele z první poloviny dvacátého století, který čelí nejednomu věřiteli, pro velkou karetní vášeň. V dalším příběhu poznáváme ambiciozní mladou ženu, jež je na stopě velkému odhalení, bohužel poleví ve své ostražitosti, což ji stojí život. Jednotlivé příběhy se prolínají, hrdinové se setkávají, aby v jejich příběhu mohl pokračovat někdo další v jiné době.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Atlas mraků" je fascinující a komplexní dílo, které spojuje šest různých příběhů. Každý z nich je vyprávěn jiným stylem a časovým obdobím. Čtenáři oceňují autorovu schopnost propojovat osudy postav a myšlenky napříč jednotlivými příběhy. Někteří čtenáři však vyjadřují pocit, že kniha je náročná na pochopení a vyžaduje trpělivost. Přesto většina shledává, že se jedná o hluboké a podnětné čtení, které zanechává silný dojem a nutí k zamyšlení nad lidskou povahou a historií. Kniha je určena spíše pro náročnější čtenáře, kteří hledají víc než jen zábavu. Více v komentářích.
Komu by se kniha Atlas mraků mohla líbit?
- Čtenáři hledající hluboké myšlenky
- Milovníci literárních experimentů
- Fanoušci postmoderní literatury
- Ti, kdo se zajímají o filozofii a historii
- Čtenáři toužící po výzvách v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlas mraků. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 340 komentářůSouvisející novinky - Atlas mraků (1)
Knižní novinky (29. 10 - 3. 11.)
28.10.2012
Ocenění knihy (2)
2005 -
British Book Awards
(The Literary Fiction Award)
2005 -
British Book Awards
(Richard & Judy Best Read of the Year)
Kniha Atlas mraků v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 65x |
| v Přečtených | 2 346x |
| ve Čtenářské výzvě | 303x |
| v Doporučených | 222x |
| v Mé knihovně | 767x |
| v Chystám se číst | 1 468x |
| v Chci si koupit | 265x |
| v dalších seznamech | 21x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
antiutopie, dystopie, kakotopie zfilmováno anglická literatura budoucnost nové myšlení povídkové rományDavid Mitchell také napsal(a)
| 2012 | Atlas mraků |
| 2013 | Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta |
| 2007 | Třináct měsíců |
| 2017 | Hodiny z kostí |
| 2016 | Dům za zdí |

84 %
64 %

V tomto případě doporučuji knižní i filmovou verzi. Je mezi nimi dost rozdílů, co se týká dějových linií jednotlivých postav, ale hlavní linie a obsah je zachován. Příběhy v knize mají méně „romantická“ zakončení. Všechny jsou propojeny skrze odkazy z minulosti (deník, hudbu či film). Tyto střípky minulosti ovlivňují současnost a v jiné přetvořené formě pokračují dále. Počet stran a velikost knihy není úplně ideální na přenášení, ale klame tělem.
Je lehčí, než se zdá na první pohled.