O knize Šógun
Šógun (Shogun) je román Jamese Clavella z roku 1975. Je chronologicky první knihou v cyklu Asijská sága od Jamese Clavella. Děj je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci tak, jak je viděl anglický námořník John Blackthorne, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse.
Co říkají o knize uživatelé?
Román "Šógun" od Jamese Clavella přenáší čtenáře do fascinujícího světa feudálního Japonska v 17. století. Příběh sleduje anglického lodivoda Johna Blackthorna, který se ocitá uprostřed mocenských intrik a kulturních střetů. Autor mistrně vykresluje postavy a jejich složité vztahy, což dává příběhu hloubku a napětí. Čtenáři se tak mohou ponořit do bohaté japonské kultury a tradic, které kontrastují s evropským pohledem na svět. Kniha je nejen dobrodružná, ale také poučná, a nabízí jedinečný pohled na hodnoty a morálku obou kultur. Více v komentářích.
Komu by se kniha Šógun mohla líbit?
- Milovníci historických románů
- Čtenáři se zájmem o japonskou kulturu
- Fanoušci epických příběhů s hlubokými postavami
- Ti, kteří hledají dobrodružství a napětí
- Čtenáři toužící po kulturním poznání
Kniha Šógun v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 69x |
| v Přečtených | 1 551x |
| ve Čtenářské výzvě | 179x |
| v Doporučených | 215x |
| v Mé knihovně | 562x |
| v Chystám se číst | 826x |
| v Chci si koupit | 210x |
| v dalších seznamech | 16x |
„,,Co mám dělat? To co vždy. Buď trpělivý, usiluj o harmonii, odlož stranou všechny starosti točící se kolem pojmů já nebo ty, život nebo smrt, zapomnění či posmrtný život, teď nebo potom. Uveď do života nový plán. Jenomže jaký plán, chtělo se mu zoufale křičet. Žádný neexistuje! "“
Související novinka - Šógun
Kdo tě sleduje?, Zamrzlá řeka a další knižní novinky (39. týden)
21.09.2025
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
buddhismus Japonsko křesťanství zfilmováno 17. století trosečníci samurajové misionáři, misionářky šogunát bušidó zfilmováno – TV seriál kulturní rozdílyJames Clavell také napsal(a)
| 2003 | Král Krysa |
| 2000 | Tchaj-pan |