Alžběta a Nina přehled
Nevyřčená slova kopou ty nejhlubší propasti. V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po zapomenutých krajích i zasutých vzpomínkách se Nina rozhodne – dost bylo mlčení. Jen pokud odhalí rodinné tajemství, může vykročit za splněním vlastních snů.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Alžběta a Nina" přináší fascinující příběh o rodinných vztazích a minulosti. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách, kdy vnučka Nina odkrývá tajemství své babičky Alžběty. Příběh je protkán emocemi a silnými životními zkušenostmi, které obě ženy prožily. Autorka mistrně zachycuje atmosféru doby, ve které se postavy pohybují, a ukazuje, jak rodinná historie ovlivňuje současnost. Čtenáři si oblíbí nejen postavy, ale i autorčin styl vyprávění, který je čtivý a poutavý. Očekávání od příběhu jsou splněna a čtenáři se těší na další autorky knihy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Alžběta a Nina mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi rodinné příběhy
- Milovníci historických románů
- Fanoušci silných ženských postav
- Ti, kdo hledají emotivní a nostalgické vyprávění
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alžběta a Nina. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 190 komentářůSouvisející novinky - Alžběta a Nina (1)
Knižní novinky (43. týden)
18.10.2020
„“A nezapomínej, že antisemitismus nebyl jen německý, ale i český, ačkoli o něm učebnice dějepisu pořád mlčí.““
„Žijeme nedokonalé životy a ničíme se tím, že toužíme po dokonalosti.“
všech 7 citátů najdete u autoraKniha Alžběta a Nina v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 18x |
| v Přečtených | 1 053x |
| ve Čtenářské výzvě | 253x |
| v Doporučených | 45x |
| v Mé knihovně | 260x |
| v Chystám se číst | 379x |
| v Chci si koupit | 58x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Československo české ženy komunismus rodinné vztahy vesnice Sudety osudy žen rodinná tajemství prarodiče a vnoučata české rományJana Poncarová také napsal(a)
| 2019 | Eugenie: Příběh české hoteliérky |
| 2020 | Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky |
| 2021 | Cyklistka: Osud poslední baronky |
| 2023 | Nultá hodina |
| 2022 | Herečka: Múza první republiky |

93 %
76 %

Tohle čtení bylo takové bolavé pohlazení po duši, ostatně přesně to jsem od této autorky očekávala, a musím přiznat, že kniha předčila moje očekávání.
Pokud se člověk chce ztratit v minulosti, Jana Poncarova je vždy dobrá volba.