Alžběta a Nina přehled

Jana Poncarová

Nevyřčená slova kopou ty nejhlubší propasti. V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po zapomenutých krajích i zasutých vzpomínkách se Nina rozhodne – dost bylo mlčení. Jen pokud odhalí rodinné tajemství, může vykročit za splněním vlastních snů.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Alžběta a Nina" přináší fascinující příběh o rodinných vztazích a minulosti. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách, kdy vnučka Nina odkrývá tajemství své babičky Alžběty. Příběh je protkán emocemi a silnými životními zkušenostmi, které obě ženy prožily. Autorka mistrně zachycuje atmosféru doby, ve které se postavy pohybují, a ukazuje, jak rodinná historie ovlivňuje současnost. Čtenáři si oblíbí nejen postavy, ale i autorčin styl vyprávění, který je čtivý a poutavý. Očekávání od příběhu jsou splněna a čtenáři se těší na další autorky knihy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Alžběta a Nina mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi rodinné příběhy
  • Milovníci historických románů
  • Fanoušci silných ženských postav
  • Ti, kdo hledají emotivní a nostalgické vyprávění

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alžběta a Nina. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

whiolet
07.12.2025

Tohle čtení bylo takové bolavé pohlazení po duši, ostatně přesně to jsem od této autorky očekávala, a musím přiznat, že kniha předčila moje očekávání.
Pokud se člověk chce ztratit v minulosti, Jana Poncarova je vždy dobrá volba.

všech 190 komentářů

Související novinky - Alžběta a Nina (1)

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020

“A nezapomínej, že antisemitismus nebyl jen německý, ale i český, ačkoli o něm učebnice dějepisu pořád mlčí.“

Žijeme nedokonalé životy a ničíme se tím, že toužíme po dokonalosti.

všech 7 citátů najdete u autora

Kniha Alžběta a Nina v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 053x
v Mé knihovně260x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi