Ako chutí moc přehled
Román Ako chutí moc je nielen brilantná analýza mravného rozkladu straníckeho a štátneho funkcionára v ťaživých päťdesiatych rokoch, môže slúžiť aj ako obraz neostalinského temna normalizácie, ale súčasný čitateľ v ňom zrejme nájde aj mnoho paralel so súčasnosťou.
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Jak chutná moc" se stala významným dílem, které oslovuje čtenáře napříč generacemi. Její nadčasovost a aktuálnost se projevují v reflexi lidské povahy a moci. Autor mistrně zachycuje proměny charakterů a psychologii mocných, což je stále relevantní. Čtenáři oceňují, jak kniha odhaluje temné stránky moci a její vliv na jednotlivce i společnost. Vzpomínky na čtení v minulosti ukazují, jak silně kniha zasáhla do životů těch, kteří ji zažili v těžkých časech. Více v komentářích.
Komu by se kniha Ako chutí moc mohla líbit?
- Čtenáři hledající hluboké psychologické analýzy
- Milovníci literatury s politickým podtextem
- Historici a zájemci o minulost
- Osoby reflektující mocenské struktury
- Studenti literatury a sociologie
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ako chutí moc. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 103 komentářůSouvisející novinky - Ako chutí moc (1)
Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)
12.05.2024
„Vytvorili sme nedýchateľné ovzdušie nedôvery. Nikto nikomu neverí. Každý je sám.“
Kniha Ako chutí moc v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 8x |
| v Přečtených | 828x |
| ve Čtenářské výzvě | 145x |
| v Doporučených | 68x |
| v Mé knihovně | 318x |
| v Chystám se číst | 274x |
| v Chci si koupit | 60x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
mafie slovenská literatura politika vzpomínky moc novináři komunismus socialismus společnost společnost a politikaLadislav Mňačko také napsal(a)
| 1968 | Agresori |
| 1968 | Ako chutí moc |
| 1997 | Někdo mě chce zabít |
| 1994 | Gigant aneb Tajemství ostrova věčné lásky |
| 1966 | Jizvy zůstaly |

77 %
80 %

Ako chutí moc
Príbeh o tom aký vplyv môže mať na človeka v politike kariérny postup a s ním aj rastúca moc. Tá je ako silná veličina, či silný liek. Čím je jej viac, tým viac mení ľudský charakter. Politika nie je práve mnou vyhľadávaný žáner. Tu ma však pri čítaní zaujalo, že som mal pocit, akoby si knihu niektorí naši politici brali ako návod, lebo sa podobne správajú ešte aj dnes. Takže opäť nadčasová kniha, ktorá bude platiť pre všetky režimy v akejkoľvek dobe.