Ahoj krásko přehled

Ahoj krásko
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535264/bmid_ahoj-krasko-6605bc518a256.jpg 4 102 102

Rodinná sága ze současného Chicaga, v mnohém odkazující na legendární román Malé ženy. William Waters vyrůstal v rodině zasažené tragédií, bez lásky a zájmu rodičů. Když v prvním ročníku na univerzitě potká energickou a ambiciózní Julii Padavanovou, rozzáří se mu celý svět. S Julií do Williamova života vstoupí i její rodina, především její tři mladší sestry: Julii nejbližší Sylvie, snílek a knihomolka, a dvojčata, bohémská výtvarnice Cecelie a laskavá pečovatelka Emeline. Všichni Padavanovi přijmou Juliina nového přítele s otevřenou náručí. Životní cesty všech se však začnou různě komplikovat, až nakonec dojde ke katastrofálnímu rodinnému rozkolu, který všechny promění, mnohé rozdělí a zasáhne i další generaci... Dokáže takovou ránu někdy něco zacelit?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora

Hello Beautiful, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ahoj krásko. Přihlašte se a napište ho.

Květ
15.09.2024 5 z 5

Ahoj krásko... pozdrav, kterým otec zdravil své čtyři dcery, jejichž příběh nám tento román představí. Je to krásná kniha, psychologická, melancholická, dojemná, četla se mi strašně dobře. Postavy a jejich myšlenky jsou do detailu vykreslené, promyšlené, vše směřuje k dramatickému závěru... Prý podle ní bude Netflix natáčet seriál, nevěřím, že se všechny ty emoce do něj vejdou. Knihu doporučuji.

cornetka
05.09.2024 5 z 5

“Dělej cokoli. Buď čímkoli.

Krásný příběh čtyř sester, Julie, Sylvie, Cecelie a Emeline, a jejich rodiny, jejichž sesterské pouto je obrovsky silné. Každá je jiná a každá chce od života něco jiného, přesto se dokáží podržet a podpořit. Do jejich světa vstoupí William, který se stane manželem Julie a pro kterého se stane tato rodina i tou jeho.

Jako vždycky život přináší radosti i starosti a je na každém, jak se s tím popere. Stejně tak je tomu v této rodině. Ty méně příjemné události vedli k tomu, že jejich matka Rose prodala dům a odstěhovala se na Floridu a Julie odjíždí za prací do New Yorku. Některá pouta se tedy zpřetrhají a tak se některé cítí neúplné. Ale život jde dál.

Kniha je připodobňována k Malým sestrám a s tím souhlasím. Bavilo mě číst o jejich myšlenkových pochodech, o uvědomění si, co chtějí nebo o přiznání svých pravd. Bylo hezké sledovat, jak se jejich životy prolnuly.

Je to opravdu skvělé a silné čtení. S touto rodinou prožijete téměř padesát let a věřte - stojí to za to! Pokud máte rádi rodinné ságy, nesmíte si tuhle knihu nechat si ujít.

Lienilda
29.08.2024 5 z 5

Ahoj krásko - takhle zdravil Charlie (otec rodiny) ženy ve svém životě a já se tak symbolicky loučím s letošními prazdninami a čtenářskou výzvou, kterou jsem si tímto splnila. Ahoj krásko je moc pěkný román, který jsem si četla vklidu a pomalu si ho vychutnávala, i když různé emoce mnou často probublávaly. Pokud znáte román Malé ženy, je to výhodou, ale ne nutností. Doporučuji si přečíst poděkování autorky na závěr, je tam pár věcí, které jí inspirovaly k napsání knihy, vysvětleno.

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024

Kniha Ahoj krásko v seznamech