Aha! Rodičovství přehled
Většina knih na téma rodičovství se zaměřuje na změnu chování u dětí. Kniha, kterou držíte v rukou, začíná u nás – tedy u rodičů. Pomůže nám lépe porozumět vlastním emocím. Poskytuje jednoduché a praktické návody, jak zpracovat naše reakce, abychom byli schopni děti vést s empatií, pomocí stanovení zdravých hranic a jasné komunikace. Hlavní vzkaz autorky zní: „Pečujte o emociální vztah mezi vámi a dítětem, docílíte opravdové a trvalé změny. Máte-li toto zásadní pouto s vaším dítětem, nepotřebujete vyhrožovat, vyčítat, prosit, uplácet ani trestat.“ Tři principy doktorky Laury Markhamové: • umění seberegulace • napojování se na dítě a vytváření hlubokého vztahu • koučink, nikoli kontrola... celý text
Originální název: Peaceful Parent, Happy Kids: How to Stop Yelling and Start Connecting
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha AHA rodičovství se zaměřuje na to, jak mohou rodiče zlepšit své vztahy s dětmi. Mnozí čtenáři oceňují její inspirativní přístup a praktické rady. Upozorňuje na důležitost seberegulace a empatie v komunikaci s dětmi. Někteří uživatelé však kritizují opakování a zdlouhavost textu, což může ztěžovat čtení. Přesto většina souhlasí, že kniha nabízí cenné vhledy do rodičovství a pomáhá lépe porozumět dětskému chování. Více v komentářích.
Komu by se kniha Aha! Rodičovství mohla líbit?
- Rodiče hledající nové přístupy k výchově
- Pedagogové a pracovníci s dětmi
- Čtenáři zajímající se o psychologii a osobní rozvoj
- Lidé, kteří chtějí zlepšit své vztahy s dětmi
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aha! Rodičovství. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 52 komentářůSouvisející novinky - Aha! Rodičovství (1)
„Aha! Rodičovství“ vám prozradí, že výchova dítěte začíná u vás
28.02.2016
Kniha Aha! Rodičovství v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 75x |
| v Přečtených | 326x |
| ve Čtenářské výzvě | 51x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 147x |
| v Chystám se číst | 209x |
| v Chci si koupit | 69x |
| v dalších seznamech | 12x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Laura Markham také napsal(a)
| 2015 | Aha! Rodičovství |
| 2017 | Aha! Rodičovství – Sourozenci |
| 2024 | Aha! Rodičovství: Praktický průvodce |

88 %
80 %
Aha! Rodičovství
Skvělá kniha pro rodiče a také pedagogy. Přesně ukazuje základní pilíře respektující výchovy - napojení, zpracování svých emocí, emaptie, vzájemných respekt. Líbí se mi hlavně to, že je psána s ohledem na city rodiče, který ji čte. Nezanechá ve vás pocit toho, že jste k ničemu, ale naopak motivuje k práci na sobě a vytváření nejlepšího rodičovského já, jaké máme. Jak autorka sama uvádí, nikdy není pozdě na změnu. Skvělé je také to, že kniha je protkána hromadou praktických tipů a možností, které můžete rovnou v praxi vyzkoušet. Rozhodně vás během čtení potká mnoho AHA momentů.