Agnes a stín za oknem přehled

Tuutikki Tolonen

Agnes a jejímu nerozlučnému kamarádu Piškotovi začínají letní prázdniny. Na Rauhale, starém rodinném sídle, kam se Agnes nedávno přestěhovala, se koná příměstský tábor, do kterého se oba s Piškotem nakonec přihlásí. Během kurzu se ale začnou dít prapodivné věci: v okně prázdného a zamčeného pokoje Agnes vyfotí neznámou postavu, v různých částech domu se objevují záhadné kresby, kdosi hraje na opuštěný klavír... Agnes a Piškot se okamžitě pouští do řešení celé záhady a s pomocí starých fotografií odkrývají rodinná tajemství, která nejsou až tak stará, jak by se na první pohled mohlo zdát. Kniha plná dobrodružství pro čtenáře od 8 do 12 let.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2025 , Portál
Originální název: Agnes ja varjo ikkunassa

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agnes a stín za oknem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Kirikou
02.01.2026

Agnes se do příměstského tábora zaměřeného na focení nepřihlásila úplně dobrovolně — spíš ji k tomu lehce popostrčila maminka, protože tábor vede její kamarádka. Agnes z toho tedy nebyla dvakrát nadšená, a tak přemluvila kamaráda Piškota, aby šel do toho s ní. Nakonec to ale vůbec nevypadá špatně… jenže brzy se ukáže, že na starém sídle Rauhale není všechno tak, jak by mělo být.

Jakmile začne tábor na starém sídle Rauhale, začnou se dít opravdu podivné věci.

Předměty se objevují tam, kde předtím nebyly. Z ničeho nic se v domě ukáže zvláštní stín. A jednou Agnes na fotce zachytí postavu v okně pokoje, který má být zamčený a prázdný. Do toho záhadné kresby a hudba z opuštěného klavíru… To už zní jako záhada, kterou prostě musí rozlousknout.

Agnes a Piškot se do pátrání pustí s odvahou a velkou dávkou zvědavosti. A postupně odkrývají tajemství starého domu — tajemství, která nejsou tak dávná, jak by si člověk myslel.

Je to milý, napínavý a lehce mysteriózní příběh, který děti vtáhne, ale nebude strašit. Za mě krásné čtení přibližně od 8 do 12 let, a mně osobně se to četlo opravdu hezky.

Související novinky - Agnes a stín za oknem (0)

Kniha Agnes a stín za oknem v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi