40 dní pešo do Jeruzalema přehled
Ladislav Zibura
Dvadsaťdvaročný Ladislav Zibura v lete zbalil svoj život do 12 kilogramov, hodil si batoh na chrbát a vydal sa na púť do Jeruzalema. Bez mapy a orientačného zmyslu prešiel pešo 1 400 kilometrov naprieč rozpálenou krajinou Turecka a Izraela, stál pod Múrom nárekov a prežil najväčšie dobrodružstvo svojho života. Jeho cesta je príbehom plným omylov, pozoruhodných stretnutí, pľuzgierov a sparenín. Princ Ládik vám svojím nekorektným láskavým humorom dokáže, že pútnik rozhodne nemusí byť katolík, asketik ani nudný človek. O čom to je: Dvadsaťdvaročný muž putuje pešo naprieč Tureckom a Izraelom. Je trochu nešikovný a na 1 400 kilometrov dlhej ceste sa stále stráca, ale stretne dobrých ľudí. Komu to môžem kúpiť: Komukoľvek vo veku 14 – 99 rokov so zmyslom pre humor. Ako sa to skončí: Do Jeruzalema príde, ale potom ho na letisku takmer zabije raketa. Zoznam alergénov: Obsahuje vtipy o náboženstve a tučných ľuďoch.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 40 dní pešo do Jeruzalema. Přihlašte se a napište ho.
Milá, veselá kniha, cestopis. Bez predsudkov a bez zbytočného pozlátka. Dobre sa to čítalo, bavilo ma to.
Škoda, že sa svet za tých pár rokov, čo túto cestu pán Zibura absolvoval, tak veľmi zmenil. Aktuálne by bolo asi veľmi riskantné sa vybrať do týchto končín.
Keby ľudia radšej takto chodili, spoznávali svet, a nemali čas na rozmýšľanie nad hlúposťami (komu, čo patrí...kto má na čo nárok...kde má kto žiť a kto tam nepatrí...koho máme nenávidieť a prečo...).
Velmi mě baví knížky pana Zibury. Nejen pro milovníky cestování. Jsou prostě výborně napsané.
E-knihy zdarma aneb Nevystrč nos z knížky
26.03.2020
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
„Stejně je zvláštní, jak často hodnotíme chování ostatních lidí jen podle toho, jaký výsledek přineslo nám - ale už nepřemýšlíme nad tím, jaké úsilí znamenalo pro ně.“
Kniha 40 dní pešo do Jeruzalema v seznamech
v Přečtených | 4 249x |
ve Čtenářské výzvě | 1 624x |
přátelství deníky humor Turecko Izrael cestopisy cestovatelé poutníci české cestopisy pěší turistika
2016 | Pěšky mezi buddhisty a komunisty |
2019 | Prázdniny v Evropě |
2017 | Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii |
2021 | Prázdniny v Česku |
2020 | 40 dní pěšky do Jeruzaléma |
Já se bohužel řadím mezi menšinu, kterou kniha nenadchla. Na jeho přednášce řval celý sál smíchy. A věřím, že live představení Ziburovi sedí mnohem víc než psané slovo. Kniha se celým svým rozsahem veze na stejné vlně: optimistické putování od jednoho člověka ke k druhému, od šálku čaje k šálku kávy, vedro, puchýře, žízeň, hledání noclehu, hledání cesty. Zpočátku vtipné, pak už to ztrácí šmrnc. Ocenila bych, kdyby nám autor dovolil s ním prožít i nějakou tu špatnou náladu, zlost, patálii... Aby kniha nebyla tak emočně stejnorodá. Není tam ani taková ta gradace v historkách, možná by bylo fajn přidat i fotky. O místech jako takových se nedozvíte téměř nic.