Vykoupení

Povídka od: Dave Gibbons , Mike Mignola
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha třetí


Sledujeme zde osud kosmické lodi Nova Maru a její posádky na cestě vesmírem k planetě PCW9512. Kéž jim Bůh poskytne vykoupení, protože setkání s Vetřelci skoro nikdy nedopadne dobře.

Originální název:

Salvation


Rok vydání originálu: 2001

Komentáře (3)

Terva
Terva
20.04.2023 5 z 5

Scénář: Dave Gibbons
Kresba: Mike Mignola
Inker: Kevin Nowlan
Barvy: Matt Hollingsworth
Titulní list: Mike Mignola s Davem Stewartem

Kdysi, když jsem tento svazek i tuto konkrétní povídku četl, vůbec jsem si neuvědomoval, kdo jí nakreslil. Asi to bylo i tím, že Hellboye jsem ještě jako komiks nepoznal. Až teprve časem jsem pojem Mike Mignola dokázal plnohodnotně ocenit. Když si přečtete můj původní komentář, tak si asi řeknete, že tenkrát jsem byl asi blbej. Dal jsem totiž povídce jednu ubohou hvězdu. To jsem dnes radikálně přehodnotil. Vždyť ta kresba je boží! A příběh uvnitř také není špatný. Rozhodně je to hodně odlišné od jiných obsahů, ale zároveň je to vlastně stejné. Přehodnocuji na plný počet.

Citát: Vím, že mě vidíš, pane . . .

yaoiyuri
yaoiyuri
29.12.2017 3 z 5

Zase tak zlý to není, ale proč v musí být v jednom omnibusu 2 příběhy s náboženským podtextem? Váhající reverendka byla sympatičtější (a čtivější, i kresba víc lahodila oku) než tenhle wtf vyšinutý psychožid.


Terva
Terva
13.05.2015 5 z 5

Povídka čtvrtá z Volume 3 je nejhorší. Podivný příběh a strašná kresba. Scénář - Dave Gibbons, kresba - Mike Mignola. Malá ochutnávka: Náš náklad také přežil.