Smrt je jenom slovo

Povídka od: Svatopluk Doseděl
Z knihy: Truhla ze Zálivu smrti


Tři nešťastné události v letech 1658, 1793 a 2004 spolu relativně nesouvisí. Olin, jehož přítelkyně Tereza je v kómatu po sražení autem, se vydává na cestu za poznáním a možným zastavením zla, které již několik století ohrožuje lidi v oblasti zvané Na Palici u Jindřichova Hradce.

Originální název:

Smrt je jenom slovo


Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (4)

Přidat komentář

perko
22.03.2018 3 z 5

Já nevím... Začátek mě navnadil a nadchnul, ale čím jsem byl blíž konci, tím míň se mi povídka líbila. Kdybych mohl, dám 2,5*, takhle jsem musel zaokrouhlit nahoru.

Claudius
31.07.2017 1 z 5

Nudné, nezáživné, bez atmosféry. Absenci jakéhokoliv napětí či snad strachu nahrazuje přehnanou brutalitou. Postavy se chovají naprosto irelevantně. Vhodné maximálně pro senzibily, kteří budou u zmíněných božích muk o půlnoci kempovat.


stdriverlc
30.05.2016 5 z 5

První záležitost, kterou jsem od autora četl. Musím říct, že jsem neskutečně překvapen...napínavé, čtivé, vtipné i strašidelné. Spokojenost a pět hvězd.

Terva
13.11.2015 4 z 5

Hned první novela v této knize a hned jsem pocítil mrazení. Bravůrně napsané, pomalu se stupňující napětí a parádní vyvrcholení tomu dodalo perfektní temnou a bolestivou atmosféru. Jen doufám, že další dvě povídky budou přinejmenším stejně tak dobré. Při narovnávání několik století staré křivdy může vyjít najevo ledacos. Třeba i to, oč pátrači v čase vůbec nestojí. Například, že všechno je jinak a smrt bohužel neexistuje.