Sklizeň

Povídka od: Jerry Prosser
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha druhá


Zde je vyroben Vetřelec - robot věrně napodobující " svůj " druh a protože je k nerozeznání od normálních Vetřelců má za úkol infiltrovat na domovskou vetřelčí planetu a získat tu tolik požadovanou mateří kašičku.

Originální název:

Hive


Rok vydání originálu: 1992

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
24.03.2023 3 z 5

Scénář: Jerry Prosser
Kresba: Kelley Jones
Barvy: Les Dorscheid
Titulní strana: John Bolton

Vetřelec jako android. Lidé už se dávno nebojí příšer. Dokonce se přímo snaží Vetřelce ovládat. Ale zase jsem na pochybách, komu vlastně fandit. Robotí Vetřelec je geniální myšlenka, jen to využití no, je to zase jen o penězích. I zde totiž v základu figuruje Vetřelčí mateří kašička. A tu je nutné nějak získat. Víte, ztrácí to to napětí a nevědomost, kdy Vetřelec zaútočí. Místo toho sledujete lidi, jak dobrovolně vchází do hnízda. A je jasné, že se něco pokazí, ale v tu chvíli už mě to nezajímá, protože moment překvapení neexistuje a lidem v ohrožení se ani nedá nějak fandit, když tam jdou dobrovolně.

Citát: Jsme skoro na místě, tak se neflákejte, ať jsem brzo bohatí.

Tak že, kresba je opět nádherná. Zvláštní barvy, klasická komiksová okna. Za plný počet. Scénář, to už je horší. Nějak jsem si to dobrovolné dobrodružství neužíval. Některé myšlenky jsou perfektní ostatní je jen průměr. Měl jsem pocit, jakoby ani tvůrce sám netušil, co dělá. Někdy mi děj připadal chaotický a celkem nelogický. Prostě to bylo celý divný. Původní hodnocení snižuji na tři hvězdy. Nová doba, nové pohledy.

Citát: Ani si nevšimli, co je zabilo.

Terva
12.05.2015 3 z 5

Vetřelec jako robot, to je bomba. Co dodat? Je to krásně nakreslené. Kresbu má na svědomí Kelley Jones.