Rozmarné pyramidy

Povídka od: Jiří W. Procházka
Z knihy: Soumrak světů


Matematici z důvodů jakýchsi chtějí přetvořiti svět. Agenti John Francis Kovář, Vincent Vega a profesor von Wonder se jim snaží zabrániti v tom. Avšak na Ludolfově čísle osud akce záleží.

Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
11.04.2017 2 z 5

Měl jsem v tom šílený zmatek. V příběhu umírá spousty matematiků. Pan Jiří W. Procházka je asi nemá moc v lásce. Takový masakr snad nemá v dějinách E.F. obdobu. Povídka se mi vůbec nelíbila pro svůj zmatený obsah a podivnou logiku. Nutno však panu spisovateli přičíst jistou dávku obrazotvornosti v oblasti matematické. Navíc je povídka psána stylem takovým, jakým mluví snad jen mistr Yoda z Hvězdných válek. Toto podivná jest povídka, budoucnost já však její nikde nevidím.

Malá ochutnávka.
Tento způsob zabíjení, děl profesor von Wonder, odvraceje se od kupy mrtvých, zdá se mi poněkud nešťastný. Naše výprava, původně vědecká, měla jiné zadání. Na toto se mi vskutku zříti nechce.

Přidal jsem jednu hvězdu za krásný obrázek.

CITÁT – Tré smrtících linií se protnulo v cílovém bodu.

fmash
28.06.2016 odpad!

Procházka se nudil a usoudil, že v tom nehodlá zůstat sám. Abych z povídkové knihy nějakou povídku vynechal, to se mi nestává často (prakticky vůbec), ale tohle nešlo číst déle než pár stránek. Až budu chtít číst rádoby žertovnou slátaninu psanou archaickou češtinou, zajdu do antikvariátu a dostanu něco lepšího, než parodii na mizerný překlad breptání mistra Yody.