Ráno poté

Povídka od: Robert Sheckley
Z knihy: Lístek na Tranai


Hrdina povídky se probudil ráno po flámu a zjistil, že je na neznámé, nepřátelské planetě. Teď se snaží vzpomenout, co to vlastně předchozí večer dělal.

Originální název:

Morning After


Rok vydání originálu: 1952

Komentáře (2)

Přidat komentář

Greenfingers
07.12.2019 5 z 5

Skličující vize blahobytní společnosti,ve které bych se rozhodně nechtěl ocitnout ani na chvilku. Hrdina veden touhou vymanit se z prázdnoty svého života podstupuje adrenalinová dobrodružství, která mu však nepřináší patřičné uspokojení. Možná v závěru prozřel, ale není to tak jisté.
I v dnešní době se spousta z nás pouští do hazardu se svými životy. Nejsem přívržencem tzv. adrenalinových sportů a jejich provozovatele naprosto nechápu.

Fremr
02.09.2016 5 z 5

Zajímavé vylíčení světa, ve kterém žije málo lidí v klidu, míru a hojnosti. Ve veřejných volbách se účastníci předhání kdo dá voličům nejlepší zážitek. Jeden z nich nabízí opravdové dobrodružství, stačí se zapojit do programu a ocitnete se na neznámé planetě, kde vše záleží jen na Vás. Vtip je v tom, že se jedná o psychotickou simulaci, ovšem jeden člověk z 10 000 to zažije na vlastní kůži. Povídka se zajímavou myšlenkou a barvitým vylíčením jiných světů.