Plášť

Povídka od: Joe Hill (pseudonym) , Jason Ciaramella
Z knihy: Plášť


Chasseův syn Erik se zraní při pádu ze stromu. Po deseti letech, když jde jeho život z kopce a vše se kazí, najde svůj starý plášť s tátovou nášivkou a kouzelnou mocí. Získá zvláštní moc, ale je jen na něm, zda bude padouch nebo hrdina. Příběh o lásce, zradě, pomstě a o tom, že každý jednou najde to, pro co se narodil.

Originální název:

The Cape


Rok vydání originálu: 2012

Komentáře (5)

Přidat komentář
hungryreader00
hungryreader00
06.03.2023 5 z 5

Příběh je plný zlosti, zklamání životem, vzteku a nakonec i bezcitnosti. Poslední věta na konci povídky mi bude v hlavě rezonovat ještě dlouho. A proč by mu měl ten plášť fungovat? "Je to můj plášť."

MM_Master
MM_Master
09.01.2023 5 z 5

Perfektné rozvinutý príbeh Erica Chasea a jeho magického lietajúceho plášťa. Výborná komixová variácia rovnomennej poviedky, ktorú napísal americký spisovateľ Joe Hill.


BrooksWasHere
BrooksWasHere
09.05.2022 5 z 5

Brutálny príbeh o nenávisti, sebectve a zatrpknutosti. Dej odsípa ako hodinky a ja som celý čas čakal ako príbeh nakoniec vyvrcholí.
95%

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
30.04.2020 5 z 5

A potom přijde Plášť. Erik má po svém tátovi málo věcí. Nášivku z válečné uniformy mu mamka přišila na plášť. Ale ten je deset let pryč. Zmizel poté, co spadl ze stromu a málem umřel. Jeho život je teď hrůza. A vážně to není andílek. Změní se věci, když ho po letech znovu najde nebo se bude historie opakovat a i tentokrát přijde hořký konec? Soudě podle táty by jeden doufal v nějaké morální poučení. No...nechte se samy překvapit. Protože už jenom na konci první kapitoly to bylo dost vostrý! A potom se to už nezastavilo. Příběh se totiž rozdělí do přítomnosti a skoků do minulosti, abychom pochopili, co Erika dovedlo přesně tam, kde právě je. A on byl...kretén. Nepotřebuju sympťáky, tak jsem doufala v závěrečné "ach tak". Doufala jsem v něco, co vysvětlí, proč je Eric takovej ko@%t. Ne jestli takovej kvůli prostému "protože proto". No...v knize.

Terva
Terva
20.06.2016 5 z 5

Ještě šílenější než Plášť 1969. Tohle je fakt újeťárna. Létající medvěd a nebo záběry s motorovou pilou – tohle snad mohlo napadnout jen šílence. A já se šíleně bavil. Tohle nejde zfilmovat, každý režisér by se toho bál. Naštěstí to jde nakreslit.