Otec rodiny

Povídka od: Petra Neomillnerová
Z knihy: Zaklínačka Lota


Pořadí v knize z roku 2014: 9.
(je dobré číst popořadě)

Poprvé vyšlo: Zaklínačka Lota (2009)

Originální název:

Otec rodiny


Rok vydání originálu: 2009

Komentáře (3)

Přidat komentář

slawa.cap
21.02.2021 5 z 5

Pro mně asi nejlepší povídka z knížky. Přišla mi tak nějak nejucelenější, možná to bylo tím, že se přímo nevztahovala k předchozímu dění v knize. I když jako jediná není o Lotě a v tom je možná něco špatně. Asi jako jediná povídka tady končí happyendem. Ale čekal jsem, že mezi Torgem a Gun to dopadne trochu jinak.

Claudius
21.05.2016 4 z 5

Povídka čistě s Torgem je celkem osvěžující, i když mi přišla trochu netradiční a zvláštní. Tak nějak se svým stylem a příběhem mezi ostatní Lotovské povídky nehodí. Stále se však jedná o výbornou povídku.


yerry
16.02.2014 3 z 5

Posledná poviedka mi pripadala najslabšia z tejto poviedkovej zbierky o Lote, napriek tomu je to stále nadštandard. Lota tu vôbec nevystupuje, jej miesto tu zaujme Torge, ktorý sa na ňu aspoň v niektorých pasážach odvoláva. Akčné scény sú podávané už trochu neuveriteľne a Torge v úlohe žrebca, ktorý oplodňuje všetko alebo teda všetky, lebo s homosexuálnym čarodejom si to určite nerozdá, mi už trochu aj išiel na nervy. Autorka tu asi chcela trochu poštekliť mužské ego, ale čoho je moc, toho je proste, no plné vedro semena.

Poviedke dosť chýba tá až depresívna temnota, ktorá bola prítomná v poviedkach predchádzajúcich. Na žiadny silný obraz som tu taktiež nenarazil. Zápletka je jednoduchá a záver jasný už od začiatku, inak to ani skončiť nemohlo. Suma sumárum, nie je to žiadny trhák, je to dobré, prešpikované sexom a akciou. Vhodné možno ako rozprávka pre odrastenejšiu mládež.