Období

Povídka od: Vilém Koubek
Z knihy: Krásky a vetřelci: Pulp stories


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (5)

pujec
pujec
25.09.2023 1 z 5

Nemůžu si pomoct, "Období" mi absolutně nesedlo. Hlavní hrdinka je nesympatická, namistrovaná blběna a takové se těžko fandí. Prostředí Tkáně je velmi originální, ale jinak je příběh klasický. Hrdinové dostanou těžký úkol a kvůli nedostatku peněz ho přijmou, něco se zvrtne, někdo důležitý zemře.
Takže kapitánka blběna, Kudla se stereotypně opakovala a Katto sice působil zajímavě, ale nedostal moc prostoru. Konec byl navíc docela nelogický.
Nebo mi něco nedoteklo a mně jen nesedl styl psaní pana Koubka.

Terva
Terva
07.02.2023 1 z 5

„Dýchá šoustání,
polyká mrdání,
chčije zlaté deště
a v restauraci si objednává
alabamské horké kapsy.“

Od pana Koubka jsem četl vše, co napsal, včetně polokomiksového Korektora. Tady tedy vím, co mohu očekávat. Na tuto povídku jsem se těšil. Musím však přiznat, že s tímto světem „Tkáně“ jsem měl trochu problém. Delší dobu mi trvalo, než jsem se do příběhu, takříkajíc, dostal. Což znamená, že u knihy bych asi nedočetl, a u povídky jsem už jen čekal, kdy bude konec. Upřímně, sám jsem to chtěl ukončit už dávno, to proto, když Kudla už asi podesáté řekla „do píči“. Tento svět mi nesednul. A rozhodně jsem ani nepobral konec.

Citát: Obří penis je jako Ježíš, protože se kolem něho dá vybudovat náboženství.


kure91
kure91
25.02.2022 4 z 5

Samotná povídka mi přijde podle poměrně obvyklé šablony, kdy vezme partu hrdinů, která dostane zaplaceno za šílený úkol, avšak jsou na štíru s penězi, tak to vezmou. Část cesty vše probíhá v pohodě, pak se něco zvrtne, část hrdinů zemře a ti šťastnější se dostanou zpět... I takhle by ve zkratce šla povídka shrnout, tentokrát tu máme ještě přívažek k partě hrdinů v podobě nezkušeného externího člena a závěrečný fail.Co mě však bavilo a proč jsem dal povídce vysoké hodnocení je prostředí, které mi přišlo hodně originální a takového pojetí města mě opravdu zaujalo a nepřijde mi, že by bylo obvyklé. Takže bych se přimlouval, kdyby autor krom psaní příběhu Vincenta Krhavého v Odpočinku rozpracoval Tkáň a nabídl nám taky nějaký plnotučný příběh z toho světa.

FraGyver
FraGyver
03.10.2021 5 z 5

Kdybych si měl vybrat jednu jedinou povídku, jejíž svět bych rád prozkoumal znovu a blíže, byla by to právě tato. Myšlenka napůl organického města pro bioteroristickém útoku mě naprosto uchvátila. :)

Maud22
Maud22
02.10.2021 4 z 5

Asistovaná sebevražda, tak charakterizuje Kudla budoucí misi v podivné části města zvané Tkáň v nejnebezpečnější dobu - v Období. Tým má dostat velmi dobře zaplaceno za přinesení kufříku. Vše financuje Leo, pornomagnát. Fantaskní prostředí Tkáně je hodně realisticky popisováno a průnik dovnitř a úprk ven rovněž. No, aspoň že Bobík vydržel... :-)