Neznámá známá

Povídka od: Petr Heteša
Z knihy: Stavy nestavy, bytosti nebytosti


Hlavní hrdina je propuštěn ze své práce a je mu z hlavy vymazáno čtrnáct měsíců života, kdy pracoval pro firmu BioTech.
(Terva)

Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
29.09.2021 3 z 5

„Je to čistý obchod.
Mrzí mě, že ti to musím
říct takhle na rovinu,
ale od začátku šlo
jenom o obchod.“

Hned úvodní povídka mě tady moc nebrala. Předvídatelný děj a naprosto profláknutá pointa. Kdo zná příběh „Paycheck“ bude s touto povídkou nespokojený, tak jako já. Rozhodně mě to zklamalo. Vlastně jsem se nezasmál, a ani mě tam nic nepřekvapilo. Ani Barnyho noha. Naštěstí je příběh velmi krátký a tak jsem se s vervou vrhnul na další.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Malá ochutnávka:
Posledních čtrnáct měsíců jsem měl okno. Nebo ještě lépe, posledních čtrnáct měsíců prostě neexistovalo. Vzhledem k celkovému vesmíru a světu asi ano, ovšem vzhledem ke mně jako živému organismu nikoliv. Jako kdybych se z 10. dubna 2014 časovou smyčkou dostal přímo do 10. června 2015.

Citát: A co jsi říkala, že necháme na potom, až uzavřeme tu obchodní stránku věci?

Polinius
31.12.2020 2 z 5

První povídka sbírky a autor se asi rozjíždí, říkal jsem si. Trochu to připomnělo povídku „Výplata“ od P.K.Dicka ale tady na to jde autor úplně jinak. Házím tomu 60% ale myslím si, že kdejaký spisovatel by vraždil za to, aby uměl alespoň takhle spíchnout povídku. Ostatně po přečtení druhé povídky mi došlo, že tahle povídka je jen krycí manévr. Krycí manévr pro případ, že by vám knihu zabavila vychovatelka ve školní družině a nebo vaše paní matka a zajímala se, co to vlastně čtete, tak aby na úvodních stránkách našla takové krásnou člověčinku ,vřele lidské slovo a hlavně pejsky.