Nekrology

Povídka od: Stephen King
Z knihy: Bazar zlých snů


Možná není jednoduché psát nekrology, ale psát nekrology posměšné a hanobící mrtvou osobu, to už chce trochu umění a kuráže. Mike zjistil, že mu to jde. Začal mít úspěch, fanoušky a dostal práci. Vše je v pohodě až do té doby, než ze srandy napíše nekrolog na živou osobu.

Originální název:

Obits


Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (7)

Přidat komentář

Romanka89
21.03.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších povídek ve sbírce, alespoň pro mě. I když předvídatelná, vidím trochu inspiraci Death Note.

Metla
07.10.2019 4 z 5

Říká se, že pero je mocnější než meč. V tomto příběhu je pero zastoupeno klávesnicí a potenciálně mocnější než atomová bomba. Povídka o nepředvídaných následcích, o pokušení, odpovědnosti. Možná bych ocenila temnější závěr. 75%


Lenka.Vílka
07.03.2019 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Povídka, na kterou jsem celou dobu čekala. Bavila jsem se, protože téma bylo pecka. V hlavě mi visí vzpomínka. Ale nevím, zda se Kingem někdo inspiroval, nebo naopak. Ale něco podobného jsem už viděla. Tohle téma je pro mě nekonečně plné možností, takže spokojenost.

danny_21
05.11.2017 4 z 5

Jedna z těch mála lehce nadprůměrných kousků v této sbírce, tentokrát o uskutečněných řádcích jednoho sloupkaře - 75 %

Vera Silent
25.07.2017 4 z 5

Pro mne sice ne nejlepsi povidka, ale i tak uznavam jeji kvalitu. I kdyz je znacne predvidatelna. Dobre se ale cte a konec je tak nejak harmonicky, takze rozhodne jeden z tech lepsich materialu teto sbirky.

marek6463
26.02.2017 5 z 5

Tak tato povídka mě imponovala, že souhlasím s tím, že by si zasloužila knižní obsah.

Terva
08.07.2016 5 z 5

Tohle je fakt hustý, ty možnosti, které Mike získává během tak malého příběhu, jsou skoro, jak to tak říci, nekonečné, až mi naskakovala husí kůže.
Myslím si, že tohle by zasloužilo velké zpracování, nejméně jednu knihu.
Rozhodně nejlepší povídka v tomto svazku.

Malá ochutnávka:
Psaní je těžké, víte? Ano, vím, že většina pracujících mluví o tom, jak je jejich práce těžká, a nezáleží na tom, jest-li jsou to řezníci, pekaři, výrobci svíček nebo autoři nekrologů. Jenže někdy ta práce není těžká. Někdy je lehká.............