Nejnebezpečnější ze všech druhů

Povídka od: Chris Claremont
Z knihy: Vetřelci vs. predátor omnibus. Kniha druhá


Tato povídka je rozdělena na deset podtitulů. .....Čas zúčtování..... .....Lov..... .....Nepředstavitelně skutečné..... .....Projížďka..... .....Drsná probuzení..... .....Svět hraček..... .....Oběť..... .....Královnin gambit..... .....Nové začátky..... a .....Odpadlík...... Jedná se zde o dívku ( uměle vytvořenou ), která má divné sny o pronásledování. Zdá se jí, že je pronásledována Predátorem. Tato dívka, Caryn Delacroixová žije na vesmírné orbitální stanici Delacroix, ( majitel je její manžel ) kterou obývá tisíce lidí vyhnaných Vetřelci, kteří okupují naší planetu Zemi. Sny se však stávají opravdové a Caryn je unesena Predátorem do hlubin Vesmíru. Z Predátora se vyklube Predátorka a spolu z Caryn bojují v různých částech Vesmíru proti vetřelcům. V podtitulu Oběť čeká Vetřelčí královna u svého posledního vajíčka na vhodnou oběť a vybere si Caryn. Toto jsou osudy umělé ženy Caryn Delacroixové.

Originální název:

Deadliest of the Species


Rok vydání originálu: 1995

Komentáře (3)

Přidat komentář

Terva
12.04.2023 3 z 5

Scénář: Chris Claremont
Kresba: Jackson Guice
Inker: John Beatty
Barvy: Gregory Wright
Titulní list: John Bolton

Jak jsem již napsal v hlavním komentáře, je tohle nejdelší povídka a zároveň má i nejhorší kresbu na titulním listě. Zároveň je rozdělaná na několik podpříběhů. Ten první, s názvem Čas zúčtování mi moc neseděl. Byla to zněť snů a podivných obrazů. V podpříběhu Lov už se objevuje nějaké to napětí a nebezpečí. A konečně třetí částí Nepředstavitelně skutečné se to všechno rozjede. Kresba je parádní, příběh se sice pomaleji rozjíždí, ale pak už je to akce, dobrodružství a překvapení. Bohužel, obsahuje i několik podivných až nelogických událostí. Díky snům hlavní postavy se čtenář špatně orientuje, protože je těžké rozeznat, co je sen, co virtuální realita a co skutečnost. Chvilkama jsem v příběhu bloudil a z děje jsem měl zmatek. Ten mišmaš na konci western nebo šermířský souboje to už na mě bylo moc. Tak že průměr za tři.

Citát: Jsem geneticky upravená k dokonalosti. Až na to, že už nejsem dokonalá.

gaspoda
27.05.2018 3 z 5

nejdelší povidka co sem četl v omnibusu jako fajn ale ta kolaborace vetrelec predator a clověk???
hodně roztěkane neustale skačeme někam kamsi aby to jako v zavěru do sebe zapadlo vono mě to ale moc nezapadlo(do sebe).
fajn častá obnaženost lidských hrdinu. :)


Terva
30.05.2015 3 z 5

Velmi podivně kreslená povídka. Dlouho jsem si na tuto kresbu nemohl zvyknout. Obsahově je to však bomba. Další námět na film. Už nikdy žádný remaky!!!!