Medikament Dr. Leskovara

Povídka od: Mike Mignola , Christopher Golden
Z knihy: Tajemný poutník a další příběhy


Na pobřeží Bijelogory v Chorvatsku se dějí divné věci. Lord Baltimore se musí vypořádat s medikamenty doktora Leskovara, kterými údajně léčí vampirismus.
(Terva 2022)

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
27.04.2022 4 z 5

„Démoni nejsou jediná stvoření,
která žijí v Pekle,
ale jest-li vám dělá starosti
právě tohle, věřte mi,
já sírou jen páchnu“.

Další zastávka nás zavádí do Chorvatska. Nádherná kresba, přímo uhrančivá, je ta část, kdy Lord Henry Baltimore prochází jednou z nakažených vesnic. To jsem se věru pokochal. Dokonce i vyvrcholení a následující bitva mě pobavila. Sálá z toho hrůza, protože, to co doktor Leskovara provedl, bylo sice ušlechtilé, ale celé se to zvrtlo.

Citát: Bohužel, prozatím jsou výsledkem jeho léčby ještě horší věci než upíři.

Kate18
12.10.2020 5 z 5

Bijelogora, Chorvatsko, Dalmatské pobřeží, květen 1917
Místní stařec učí mladou ženu rybařit, v tom z nebe padá letadlo. Místní se běží podívat, co se stalo, myslí si, že to je jedna z nestvůr doktora Leskovara. Ukáže se, že kromě netvora je tam také náš Baltimore. Poví mu, proč jsou všichni obyvatelé městečka v rybářských chatkách a bojí se jít zpět do města do svých domovů. Baltimore to jde prozkoumat a narazí na mnohem podivnější stvůry než jsou upíři. Dostane se až k doktoru Leskovarovi, který chce napravit své činy a proto zkoumá různé medikamenty. Mezitím se na pláži kraby pustí do nestvůry z letadla, najednou se začnou měnit ve velmi podivná stvoření a napadnou lidi v rybářských domcích. Ti se ale nedají snadno.