Matka jižních hvězd

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Krásky a vetřelci: Pulp stories


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (4)

Přidat komentář

pujec
27.09.2023 5 z 5

Kosek je moje nejoblíbenější postava z Kotletových knížek. Ani tentokrát nezklamal. I když nějaká ta moucha tam byla. Hlavně že tam byl Bakulga, nebezpečí, sex a hromada vtipných přirovnání.

Terva
07.02.2023 5 z 5

„Hele, co tamto auto?
Neukradnem ho?
Nedělejte pitomosti.
Jsme experti na motýly.
To jsou tiší a slušní lidé.“

V tomto svazku jsem se opravdu těšil na dvě povídky. Na tu první od Mistra Heteši a na tu předposlední od Mistra Kotlety. Pan Heteša nezklamal, pan Kotleta, no, nebylo to supper, mělo to nějaké mouchy, ale fungovalo to. Jsem čekal, ze kterou svou spisovatelskou postavu si pan Kotleta vytasí. Na výběr jich má dost. Rozhodně jsem nečekal na něco z Legie, když už to tady má druhá polovička této série, tedy paní Sněgoňová. A ejhle, on to je Kosek. Tak přeci jenom se s ním ještě jednou scházíme, i když v poslední knize byl jeho osud zpečetěn. Ale asi spíš záleží na tom ,kdo co dřív četl. Kosek v Mexiku, kde ještě nikdy nebyl. Sex, spousta krva, akce, bohové – klasika.

Citát: Šukejte jak o život. O ten tady totiž jde!


Maud22
05.10.2021 5 z 5

Kromě vtipných přirovnání povídka obsahuje i veskrze přesnou definici grantu: "Pokud se člověk dostal k penězům z grantu, musel dost často provádět nesmyslný výzkum, aby vyhověl úředníkům, kteří granty vypisovali od stolu bez ohledu na skutečné potřeby praxe." Dá se říct, že výlet do Mexika je takové dva v jednom, teda hlavně co se týče tématu magie a tématu mimozemšťanů, samozřejmě, ačkoli... :-)))

FraGyver
03.10.2021 5 z 5

Lze jinak než 5/5? Nelze. František ještě nikdy nezklamal a zde tomu není jinak. Nedá se svítit, pokud mistr Kulhánek nevstane z mrtvých, tak současný král české brakové akce nemá konkurenci. Povídka je splněné přání všech, kteří volali po dalším dobrodružství pana Koska.