Mateřídouška

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Na plný plyn


Život v sektě je komplikovaný. Hlavně když se stanou další komplikované věci. Které vyzývají k pomstě...

Originální název:

Mums


Rok vydání originálu: 2019

Komentáře (4)

Přidat komentář

knihyKeMne
01.11.2021 4 z 5

Zvláštní povídka, rozhodně zaujme. Akorát škoda, že jsem nepoznala, co byla fantazie a co skutečnost. Ale myslím, že autor to přesně takhle chtěl.

Terva
01.01.2021 5 z 5

Všechno živé
je tráva
a
Ježíš je trávníkář
se sekačkou.

Další, velmi povedený příběh. Když je povídka hezky napsaná, má inteligentní děj a není v ní moc zbytečného násilí, tak prostě udeří do hlav čtenářům a ti ji pak následně dokážou plnohodnotně ocenit. Mateřídouška je další, velmi povedenou povídkou v tomto svazku. Zajímavý průběh, není zbytečně prodlužovaná a má příjemnou pointu.

Malá ochutnávka:
Než byla auta. Možná i než byly koně. Celá moje rodina jsou potomci stromů, sdělí mu Bloom McCourtová. Víš, jak dlouho žije strom? Dodnes máme stromy, které byly staré, už když se narodil George Washington. Washingtonovi lidé jsou taky našimi předky.....

Citát: Dřív jsem bydlela vedle kopce, posázeného solárními panely. Kdo by řekl, že se dá pěstovat elektřina?


het2
16.11.2020 4 z 5

Povídka plná paranoidních voličů Donalda Trumpa a ještě větších magorů. Co z toho dalšího je hrůzný dotyk nadpřirozena a co jen noční můry a horečnaté šílenství, si budete muset rozhodnout sami. Jedno pravidlo ale zůstává: Kdo s čím zachází, tím také... mateřídouška :)

Solidní práce pane Hill.

(jo ta anotace tady je mimo, ale co už)

Lenka.Vílka
06.10.2020 4 z 5

Tahle povídka je brutální masakr. Správně nechutná. Ale tentokrát jsem se tak úplně nezačetla :( přestože námět byl vážně dobrý...