Mara Jade: Císařovou rukou

Povídka od: Timothy Zahn
Z knihy: Star Wars omnibus: Stíny Impéria


Přibližně čtyři roky po bitvě u Yavinu......
Císařova osobní likvidátorka se vydává na svou poslední misi a je odhodlána uspět navzdory své vlastní i pánově smrti.

Scénář: Timothy Zahn Kresba: Michael A. Stackpole

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
20.01.2020 2 z 5

Jako císařova ruka
jsem dostávala množství složitých úkolů.
Co si můj mistr přál, to jsem udělala.
Žádné otázky, žádné výčitky.
Totální odevzdanost službě.

Scénář: Timothy Zahn Kresba: Michael A. Stackpole

Kresba (Michael A. Stackpole) v této druhé povídce ze svazku Stíny impéria není zas tak detailní, jako v prvním příběhu. Dokonce se mi zdají i některé barevné výjevy až moc rozmazané. Nedá se posoudit, zda se jedná o špatnou kresbu nebo spíše špatný výběr a vedení barev, ale i tak je to rušivý element tohoto dobrodružství. Když vidím Maru Jade, jak se mračí, mám pocit že brečí nebo má moc rozmazané oční stíny.

Malá ochutnávka:
Poutnické roucho, několikrát obtočené se sponou nebo dvěma a trochu upravené světelným mečem se ukázalo jako užitečné přestrojení.
Abych se mohla pohybovat nepozorovaně, stala jsem se někým, koho společnost přehlíží. A šla jsem tam, kam by nikdo nečekal, že půjdu.....

Se scénářem ( Timothy Zahn) jsem tak trochu zklamán. Zdá se ušitý horkou jehlou, se spoustou černých míst a dost podivných pasáží. Je to takové neuvěřitelné a plné náhod. Trochu zmatku a moc jsem se v tom neorientoval. Je tam pár děr a podivných přeskoků. A navíc, je to komiks, ale je tu strašně moc dlouhých dialogů. Takový, dá se říci, až zbytečný příběh, který kolem Star Wars jen proletí a brzy bude zapomenut.

Citát: Teď jsem jen Mara Jade a bude zajímavé zjistit, kdo to přesně je.