Koloniální pěchota

Povídka od: Chris Warner , Kelly Puckett
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha druhá


Je zde i mladší sestra již zesnulé .... Vasquezové, dále je tady android se speciálním úkolem, do kterého se zamiluje jedna lidská dívka, znova se tu zjevuje Vetřelčí robot.....prostě spousta zmatku a krásné vyvrcholení.

Originální název:

Colonial Marines


Rok vydání originálu: 1993

Komentáře (3)

Přidat komentář

Terva
24.03.2023 5 z 5

Scénář: Chris Warner, Kelly Puckett a Dan Jolley
Rozvržení: Paul Guinan
Kresba: Tony Akins, Allen Nunis a John Nadeau
Inkeři: Andre Parks, Terry Pallot + 5 dalších
Barvy: Pamela Rambo, Doug Jones + 1 další

Strašně mě překvapilo, kolik tvůrců se na tomto příběhu podílelo. Zajímalo by mě, jak se mezi sebou dohodli a jak probíhala koordinace scénáře, kresby a barev. Kresba uvnitř tohoto dobrodružství je sice různorodá, ale zase tak velké rozdíly v ní nejsou vidět. Najdeme tu snad všechny druhy komiksových oken včetně několika povedených celostránkových kreseb.

Citát: I umělí lidi dělaj chyby.

Jedna věc mě docela překvapila respektive více věcí. Je to kresba kosmické lodi U.S.S. Melville STS-469. Je totiž úplně stejná jako U.S.S. Sulaco. Dokonce je tu dalších několik podobností z filmem Vetřelci 2. Jako například výsadkový modul a pojízdný vůz ACP vše to z oka vypadlo uvedenému filmu. Vystupuje tu i Vasquezová, ale na ta z Vetřelců 2. Tady je její sestra Carmen. Ovšem, není tu Ripleyová a děj se do filmu podstatně liší. Jsou tu vodní vetřelci a spousta lidí používá drogu vyrobenou z vetřelčí mateří kašičky. Celý tento příběh je jedna velká akční jízda, plná krve a překvapení. Perfektní. Cíl splněn.

Citát: Každý má právo na štěstí.

yaoiyuri
28.12.2017 5 z 5

Přestaňte sr*t hubou, vojíne! :D
Jak nemám v omnibusech ráda dlooouhé příběhy, protože se tam většinou zmateně rozplizne velké nic, tenhle mě příjemně překvapil. Kresbou, charaktery (Vasquezová se teda moc neposestřila, seržant je solidní psychouš...) dějovými zvraty (rozhodně mi to nepřišlo nudné nebo zmatené), koncem… a hlavně se tam mihl Mondo!


Terva
12.05.2015 5 z 5

Tohle je tak zmatená povídka, až se mi moc nelíbila. Je však strašně dlouhá a tým tvůrců čítá sedm autorů jak scénářem tak kresbou.