Kniha 8: Královna mrtvých duší

Povídka od: Pat Mills
Z knihy: Upíří rytíř 3


Scénář: Pat Mills
Kresba: OlivierLedroit

Requien nadále řádí v Krvavém klášteře, aby našel svou lásku Rebeku. Jenže tu prý už unesl jiný upír. Jmenuje se Otto....
Jenže Rebeka se taky nezapře a řádí u „Struwwelotta“....

Originální název:

La Reine des ámes mortes


Rok vydání originálu: 2008

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
02.08.2021 5 z 5

Je velmi příhodné,
když člověk může udržovat
sexuální vztah se zvířetem,
které si neuvědomuje
samo sebe.

Ještě před tím, než se vrhnete na Knihu osmou, které má název Královna mrtvých duší si můžete sestavit soundtrack ke čtení. Obsahuje několik songů od Bacha, přes Dead Can Dance až po Serge Gainsbourga. Já soi to tedy odpustil, protože sestavování by trvalo déle než čtení a raději jsem zůstal u Darkthrone a jejich studiovky „Eternal Hails“ (2021) A funguje to taky.

Malá ochutnávka:
ALESTEIR CROWLEY: Mám pocit, že jste mě ve svém magazínu popsal jako „nejzkaženějšího člověka na světě“.
HORATIO BURTON: Ano, pane. A nikoliv bezdůvodně. Vaše pseudo učení je pouhou záminkou pro zvrhlé seance v nichž hrají hlavní roli snadno ovlivnitelné ženy, atmosféra zamořená těžkými parfémy a básně recitované do rytmické hudby.

Předehra k této knize, odehrávající se v New Yorku roku 1919 je povedená. Hlavně to, jak dopadl Horatio Burton. Je vám ho sice líto, ale zároveň se mu musíte smát. Červené víno? Ne, menstruační krev. Tak na zdraví. Ale teď z jiného soudku – kresba tohoto příběhu je tou nejlepší v celém svazku. Hlavně ta střední pasáž je krvavě líbezná. Masakr na Vladově mostě je nezapomenutelný.

Citát: Začni umírat!