Jsem Damian

Povídka od: Jela Abasová
Z knihy: Mladé čarodějky


Král byl za záhadných okolností připraven o život a podezření padá na jeho syny, kteří jsou na útěku, obzvláště na nejstaršího, prince Damiana. Ten se na svém úprku dozvídá i o minulosti svého rodu...

Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (1)

Přidat komentář

Skallarix
05.03.2019 1 z 5

Toto je třetí povídka, kterou jsem od slečny autorky Abasové doposud četl. Možná ji hodnotím velmi příkře oproti těm dvěma předchozím, ale těžko se mi hodnotí jinak (možná jsem zároveň u těch předchozích na hodnocení zase někde málo přidal k lepšímu, tak snad síly světa jsou opět v rovnováze).
Od slečny Abasové mi nesedí její styl vyprávění. Je to možná jen otázka mých osobních preferencí, ale to, co mě neoslovilo v tomto případě hlavně byl příběh samotný. Nešlo ani o to, že příběh byl velmi jednoduchý, málo říkající a chvíli působil jako vykousnutý kus koláče z něčeho ne tolik epického - více mi vadila jeho povrchnost a jakási ((nechci říci "plytkost")) prázdnost děje samotného. Mnohokrát mi připomínal čímsi jedno české "highfantasy" Půlnoční Dáma (https://www.databazeknih.cz/knihy/pulnocni-dama-45243), i když povídka "Jsem Damian" byla přece jen o pár příček kvalitnější, než celá kniha o bezmála šest seti stranách.
Nezanevírám nad prací autorky a rád si přečtu i další díla, pokud budu mít možnost. Třeba najdu i nějaký poklad jednou, co mě chytí za čtenářské srdce.