Genocida

Povídka od: John Arcudi
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha druhá


V této povídce jsme v něm svědky zrození nového druhu Vetřelce. Tento má červené zbarvení kůže a začne bojovat proti " normálním " Vetřelcům. A do tohoto boje se dostane i skupina vědců a vojáků, kteří musí získat mateřskou kašičku od hlavní matky Vetřelců pro výrobu léku, i drogy zároveň, zvaného Xeno - zip.

Originální název:

Genocide


Rok vydání originálu: 1991

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
24.03.2023 4 z 5

Scénář: John Arcudi
Kresba: Damon Willis
Inker: Karl Story
Barvy: Arthur suydam
Titulní list: Arthur Suydam

Titulní list se mi moc nelíbí. Škoda, že Vetřelčí zuby, které jsou zde vidět, nejsou plné bílého kapajícího slizu, ale jen červené krve. Tak nějak to kazí celkový dojem z obrázku. Pravdou však je, že se v tomto příběhy vyskytují dva druhy Vetřelců. Klasičtí černí a nová generace červených Vetřelců. Příběh je krásně nakreslený s nekřiklavými barvami. Najdeme zde i několik pěkných obrázků u kterých je příjemné se pozastavit, pořádně prohlédnout, prostě se pokochat.

Citát: USS Razia vstoupila na orbit kolem cíle své cesty.

Obsahově je to vlastně o penězích a novému léku, který se získává s mateří kašičky. Vetřelčí mateří kašičky. A tak se parta vojáků a jeden miliardář vydávají na planetu Vetřelců, aby produkt získali. Že však na planetě zuří boj a genocida, netuší nikdo z nich. Ovšem průser je v tom, že já ani nějak lidem nefandil. Když znáte podstatu, proč jsou na planetě Vetřelců, znáte ty důvody, tak mě osobně se lidem ani nechce fandit. Ano, fandil jsem Vetřelcům. Kresbou je to za pět, obsahově za tři. Celkem čtyři hvězdy.

Citát: Oheň, kouř a zmučené skřeky zahustily řídkou pekelnou atmosféru.

Terva
12.05.2015 4 z 5

Brutální příběh, který není moc bobře nakreslený. Jiná kresba by příběhu dala démonický nádech.