Dos grojse genereraj

Povídka od: František Kotleta (pseudonym)
Z knihy: Ve stínu Říše


Jakub Horák, nekromant, momentálně uvězněný v Osvětimi, je vyžádán okultistou Felixem de Cámara, aby se stal součástí týmu specialistů, který má aktivovat tajnou zbraň na hradě Marinburg, sídle Řádu německých rytířů.

Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (6)

Přidat komentář

Claudius
01.08.2023 4 z 5

Je z toho poznat, že Kotleta je Kotleta a, se vší úctou, tyčí se nad předchozí autory povídek poměrně vysoko. Povídka je čtivá, má spád, na Kotletu poměrně nepřestřelená. Hvězdičku ubírám jen za jistou nepřehlednost poté, co se nám začnou mixovat postavy mezi sebou.

Eicherik
09.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Na hradě Marinburg, někdejším sídle Řádu německých rytířů se chystá speciální magická operace. Dos grojse genereraj je zatím nejlepší kousek téhle sbírky. Největší zajímavostí této povídky je účast okultisty Felixe Achilla de la Cámara.


kure91
09.02.2020 5 z 5

Jak jinak začít, než hodnocením, že se jedná o typického Kotletu. To není míněno nijak pejorativně, ale jako pochvala či svým způsobem známka kvality, bo když čtu něco od Kotlety, tak neočekávám ufňukané stěžování jak v posledních textech od jistého MW, ale naopak čekám pořádnou řežbu, akci, sex, tuny mrtvol a neprůstřelné hrdiny. A to se i v této povídce povedlo, máme tu nějakou tu magii, nějaké ty nacisty a jak předznamenal závěr, těch bude asi hodně.

Terva
21.03.2019 4 z 5

Felix
Achille
de la Cámara
del Campo



Klasický KotletoKyša. Sex, smrt, krev a ….Němci. On ty germány má tak nějak v krvi. I když celkem klišé pointa, ale tak nějak nově po Kotletovsku podaný příběh. Má to určité tajemno a hlavně takový ten ironický humor. Po přečtení této povídky si jen začnete dávat víc pozor ve vaně.

Malá ochutnávka:
Tihle esecáci byli evidentně v koncentráku poprvé, jinak by věděli, že by tady celej barák umlátili prvním vydání Mein Kampfu, ani by se přitom moc nezapotili. Teda s výjimkou Richarda. Ten by jim ten Mein Kampf po stránkách pěkně s ořízkou narval do zadnice a pak ho z nich pomalu zase vyřezával a skládal dohromady.

Jak už jsem psal, že pointa je klasická a už několikrát někde jsem něco podobného četl, není však tato povídka špatná. Dobře a rychle se čte a sem tam se zasmějete a užijete si sex. Bacha na vany.

Citát: S rukama v poutech se hajluje blbě.

slawa.cap
28.10.2018 5 z 5

Od Kotletu jsem čekal trochu víc, ale jinak je to jedna z nejlepších povídek. Příběh o tom, jak se Čecháček pokouší přechcát celý wehrmacht.

cori
27.08.2018 4 z 5

Kotleta opět předkládá nezničitelného hrdinu, který bez problémů přežívá i Osvětim, nechybí ani sex (i když pouze jako menší epizodka). Na hradě Marienburg se schází sedmero mágů, z nichž má každý své plány, které nejsou vždy v souladu s Führerovou vůlí. Zatím nejakčnější povídka ze sbírky.