Čtyřiadvacet černých kosů / Černý vzadu / Dvadsaťštyri čiernych drozdov

Povídka od: Agatha Christie
Z knihy: Muž v mlze, Královský rubín, Hercule Poirot: Povídky


Henry Gascoigne je dlouholetým zákazníkem v londýnské restauraci, kde jednoho večera večeří i Poirot. Číšnice se mezi řečí zmíní o zvláštní události: pan Gascoigne si před týdnem objednal jiné jídlo než to, které si zde dává již několik let – a nadto takové, které mu nechutná. Poirotovi tato informace leží ještě dlouho v hlavě, a když je starý pán nalezen mrtvý pod schody svého domu, pouští se do vyšetřování.

Originální název:

Four-and-Twenty Blackbirds


Rok vydání originálu: 1940

Komentáře (4)

Přidat komentář

milary
07.10.2020 3 z 5

Hodně mi nesedla interpretka, ale - jak se teď věnuju poslechu povídek od Agathy Christie, - přeci jen mi příjdou trochu "hybnější" a zajímavější ty s Herculem Poirotem.

Kuža007
23.04.2020 4 z 5

Docela pěkná zajímavá povídka. Zajímavý nápad vraha. Skvělé Poirotovo vyřešení případu.


Sebasti
26.07.2016 4 z 5

Na této skvělé povídce mě rozčiluje jen jedno - mohla mít více prostoru. Zápletka je skutečně velmi slušná; zasloužila by si o dost delší zpracování! A s vrahem by to mohlo být komplikovanější, ale i tak za zápletku skoro plné hodnocení.

honajz
03.03.2014 4 z 5

Zajímavé téma a nápad, podané sice spíše jako řečnické cvičení, ale přesto povídka drží tempo a spád. Není to až tak napínavé, jak by jeden čekal, ale stále nadprůměrné, navíc se zde probírají i různé gastronomické kousky. Plus Agatin typický smysl pro jemný humor.