Divošský meč

Povídka od: Ed Brubaker
Z knihy: Noční rozhodnutí


Scénář: Ed Brubaker
Kresba: Sean phillips a Elizabeth Breitweiserová

Lewless se pokouší překonat posledních pár dní ve vězení. Je na něj vypsaná odměna a každý se ho snaží zabít.
Zangar putuje se svým mečem a během zabíjení si užije i trochu sexu.

Komentáře (2)

Přidat komentář

FirstDaw8ID
12.11.2022 3 z 5

Dozvídáme se také něco víc ze života Teega Lawlesse. Celé je to originálně propojené s téměř autenticky provedeným dobovým komiksem a je vidět, že autoři chtěli přinést něco nového a zajímavého. Mně to ale neoslovilo natolik, jak bych si přál.

Terva
18.02.2022 5 z 5

„Ve dnech dávno minulých
ve věku bohů a monster,
válečníků a čarodějů a králů,
kráčel po zemi
divoch Zangar“.

Ponořme se do příběhu Zangara, který v černobílé verzi vyšel v roce 1953. Dávaj ho k přečtení vězňům a padouchům. „V tomhle časáku jsou kozy“, fakt nekecám. Lawless by vám mohl vyprávět. Jenže ten má trochu jiný nesnáze než Zangar. Zangar si vrznul, ale Lawless je ve vězení a všichni po něm jdou. A do toho se zaplete LSD.

Malá ochutnávka:
Teeg LSD vždycky nesnášel. Už tak měl hlavu dost rozesranou. Potřeboval se ovládat. A místo toho mu v hlavě volně implodovaly chvíle bolesti. Nevzpomíná si, že by běžel, pamatuje si jenom na myšlenku „nesmíš tady chcípnout“. Takhle ne!

Opět příběh plný sexu, krve, drog a brutality. Chvilkama jste se museli sice smát, ale protože Lawlessovi snad fandí každý, smích vás brzy přešel. I když tam byly kozy a trocha sexu. Já to měl to samé. Mix černobílého a barevného příběhu byl velmi impozantní. „My, Zangarovi fanoušci prostě musíme držet při sobě, tak se drž, Lawlessi“.

Citát: Nakonec všechny pozabíjí. Je to přeci Zangar, je to jeho styl.