Co znamená láska

Povídka od: Daniel Abraham
Z knihy: Darebáci


V té nejhorší ze všech špatných čtvrtí, kde život je laciný a každý obvykle bojuje sám za sebe, se vždy hodí najít člověka, na kterého se můžete spolehnout, což je i případ uprchlého prince Steppana, který se zde skrývá před svou macechou.

Originální název:

The Meaning of Love


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (2)

Přidat komentář

Metla
08.09.2019 4 z 5

Příběh o záchraně dívky, do které se zamiloval naivní hlupáček, není zrovna tahounem této povídky. Dominuje popis bezprávného státečku tvořeného zoufalci a lumpy; autor stvořil skutečně fascinujícím způsobem odpudivé místo. Při četbě jsem úplně viděla vysoké slepence naklánějících se domů, vzájemně propojených ne právě bezpečnými lávkami a můstky, slyšela jsem skřípění, vrzání a pokřikování, cítila jsem zápach místní "kanalizace" (chrst s tím z okna). Daniel Abraham to se slovy umí, škoda, že to někteří vydavatelé neumí prodat (tímto nezdravím Laser-books a neděkuji za nekompletní sérii "Kvartet vysoké ceny"). 70-75%

cori
06.07.2017 3 z 5

Nevím, proč jsem si první tři stránky myslela, že Asa je holka. Zápletka se zamilovaným princem a jeho druhem, který má nevyjasněnou sexuální orientaci, byla celkem nudná.