Černý samet

Povídka od: Dagmar Pirochová
Z knihy: Žena se lvem


Hluboká noc. Hotelový pokoj. Přepracovaný muž, který se snaží dokončit svou práci. A tajemné zvíře, které snad dokáže projít i zavřenými dveřmi.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (6)

Přidat komentář

Mvek
23.07.2019 5 z 5

Tajemná atmosféra, která mi připomíná film Pokoj 1408, a přitom na závěr je otázka, nakolik to bylo fantastické, nebo ne, něco jako film "Svět podle Prota" (K-PAX). Líbí se mi lehká symbolika i černý samet:-), líbí se mi, jak to není nic bombastického, a přitom se v tom dá najít více výkladů, co tím autorka chtěla říct.

Ailee
26.01.2018 4 z 5

Nebyla špatná, ale tím, že preferuji akčnější děje, nebyla zrovna pro mě. Měla však zajímavou pointu.


Teron
22.11.2017 5 z 5

Asi první text z celé antologie, který mě opravdu chytnul jak nápadem, tak zpracováním. Až do pointy to navíc může fungovat jako poeovský horor i jako scéna ze sitcomu - úplně tam vidím Sheldona Coopera, který si neumí poradit s kočkou na posteli, k čemuž nádherně sednou vnitřní monology. Závěr tomu dává metaforickou vážnější notu. Krása.

LadyCharlene
11.05.2017 4 z 5

Hodnocení této povídky mě překvapuje, pro mě byla nejslabší povídkou Pekná noc na čary. Tato povídka měla takový Poeovský nádech, strašidelný přelud, vnitřní šílenství a uvědomění si sebe sama. Trošku hororová povídka, která mohla být trošku delší a byla by dokonalá.

yaoiyuri
30.01.2017 3 z 5

Osobně mi to přišlo jako nejslabší povídka celé antologie. Chyběla mi tam hutnější „atmosféra“. Pořád jsem čekala, že se z toho vyvrbí nějaká záludná důmyslnost, ale závěrečné rozuzlení na mě působilo dost lacině.

Lea
04.01.2017

Mně se to líbilo. Bylo to trochu strašidelné, trochu poučné a tak akorát dlouhé. Jen si nejsem jistá, kde se tam schovává ten silný hrdina, který bojuje svou vnitřní silou :)