Anděl bez slitování

Povídka od: Miroslav Žamboch
Z knihy: Armáda


Anděl smrti je smutný příběh o honu na magii, o likvidaci čarodějů, kteří nechtějí spolupracovat s císařem a zneužívání těch, kteří spolupracovat chtějí. Panovník miluje své věrné a čarodějové, kteří se přidají, budou náležitě odměněni. Otázka je, jaká je odměna. Jenže na scéně se objevuje Bakly a jedna jediná věta dokáže pěkně zamrazit - Takže mládenci, přišel čas umřít.

Komentáře (2)

Přidat komentář

cori
23.05.2020 4 z 5

Povídka je vyprávěná z pohledu Zuzany, které chce zachránit magicky nadané dítě ze spárů císařské armády. Bakly se zde objeví pod jménem Zabiják. Akce, napětí, magie a skvělý konec se sochou anděla, co neměl rád lidi.

Terva
04.05.2020 5 z 5

Na to, abys zabila,
nemusíš být fyzicky silná,
stačí odhodlání, nemyslet na to a udělat, co je nutný,
vybavila se jí věta,
kterou jí otec opakovaně rozčiloval.

Druhá povídka v tomto svazku je spíš o Zuzaně. Dcera Baklyho se dostává do svízelné situace, kdy císařští ninjové a oddaní kouzelníci hledají další osoby používající magii. Opět plno násilí, brutálních scén a krve. Ačkoliv se hlavní hrdinka nebojí a snaží se ze své situace dostat, nedaří se jí. A z dálky už je slyšet řev poražených vojsk, protože její táta, anděl bez slitování, se k ní přes potoky krve a hory mrtvol, pomalu probojovává.

Malá ochutnávka:
Zuzana se soustředila a přestala vnímat vzlykání a vyděšené hovory žen okolo. Kdyby odešla o den dříve, kdyby nepřespávala ve vesnici. Nechala kdyby na pokoji. Stalo se, zajali jí, ale to neznamenalo, že svůj úkol nesplní. Pochybovala, že je v okolí nějaký čaroděj, přesto si dávala pozor, aby se při probouzení svého vnitřního zraku, jak smysl, skrze který vnímala linii moci, nazývala, nedemaskovala.....

Tento příběh je zajímavý v tom, že Bakly je tu trochu stranou a vlastně ani není jmenovaný. Zuzana se vyskytuje v celé linii příběhu a divák, čtenář je nucen sdílet její strach a odvahu, kdy není jasné, jak to dopadne. Jen Bakly v tom má jasno, Zuzana je v nesnázích a já zabiju každého, kdo mi bude stát v cestě. Jednoduchý až geniální příběh. Opět spousty krve a mrtvol. Přesně dle mého gusta.

Citát: Měl pocit, že mu v botách rejdí pulci a postupně se přeměňují v žáby.