Amazing Spider-Man #1 - #6

Povídka od: Stan Lee , Steve Ditko
Z knihy: Počátek


Příběh Petera Parkera, knihomola, který se však stal díky pavoučímu kousnutí tak nějak výjimečný. Je totiž tím, kterého přezdívají Spiderman. Opět si prožijem vzestup Petra a pád Bena, ale pak se vydáme do oblak. Start orbitálního letu Johna Jamesona se neobejde bez komplikací.
V těchto šesti sešitech se také setkáme s Chameleonem, Lizardem, Doctorem Doomem nebo Volturem.

Rok vydání originálu: 1964

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
15.01.2021 3 z 5

Jasné, zostarlo to. A to tak, že značne. Ide ostatne o komiks zo začiatku 60. rokov. Ale je to dôležité z historického hľadiska, nakoľko sa tu náš milovaný Stenolez prvé razy stretáva so svojimi dnes už kultovými nepriateľmi, ako bol Lizard alebo Chameleón.

Terva
19.07.2020 1 z 5

Johna Jamesona
může zachránit
jen jediný
člověk.
Spiderman.

Sice to má nějaké to napínavé dobrodružství, kdy se proletíme na letadle až skoro do Vesmíru, ale podstatná část a tím je kresba nám příběh trochu kazí. Jednoduché, bez špetky představivosti. Je to vlastně tak jednoduché, jak byly nálepky ve žvýkačkách Donald. Jednoduchá, nepřekrývající se okna, klasické barvy, které nevynikají zvláštními tóny a scénář daný té době, kdy tento šesti komiks vznikal.
Jo, a aby to nebylo tak jednoduché, tak v sešitě #4 je například opět Chameleon a v dalších najdeme další Spider-Manovo protivníky. Například i Voltura – opět. Jenže jsou to starší příběhy, než už jsme v této sérii četli. Některé jsou nakreslené v roce 1964.