Amazing Fantasy #15

Povídka od: Stan Lee , Steve Ditko
Z knihy: Počátek


Peter Parker není ve škole zrovna za chlapáka. Avšak jednoho dne se to změní. Po kousnutí pavoukem je Peter Parker jako vyměněný. Jeho kariéra Spider-Mana může začít.....

Rok vydání originálu: 1964

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
15.01.2021 4 z 5

Nebavilo ma to, ale musím dať 4*, pretože je to pre Spajdyho zrod samozrejme absolútne legendárny diel, ktorým sa to všetko začalo.

Terva
19.07.2020 2 z 5

Dobrá,
panstvo,
držte si klobouky,
je tu
Spiderman!

Někdy přemýšlím, zda vůbec dělám dobře, když si nadále sérii Spider-Mana od Hachette kupuju. Už mě totiž leze na nervi, prožívat kousnutí Petera Parkera a smrt jeho strýčka Bena stále dokola. Věděl jsem, že Spider-Man má spousty, snad až nepočítaně sešitů a příběhů, ale někde ta hranice být musí.

Malá ochutnávka:
Co se týče Petrovi tetičky May týká, ta měla pocit, jako by byl její synovec středem vesmíru. I učitelé na Midtownské střední měli upraveného a vždy poctivě připraveného studenta v oblibě. Ostatní teenageři však dokážou být občas vůči plachému mladíkovi bezděčně krutí.......

Navíc, tady je tak příšerná stará kresba, že mě to tuplem nebavilo.

ZAJÍMAVOST:
Amazing Fantasy #15
V tomto příběhu nemá Spider-Man typickou pomlčku. Pánové Lee a Dítko se totiž nějakou dobu nemohli rozhodnout, zda ji psát, nebo ne. Proto je tento sešit zvláštní tím, že v něm vystupuje Spiderman bez pomlčky.